10 reguli de frumusețe și stil pe care le urmează orice italiancă care se respectă

Italia ni se asociază de obicei cu arhitectura antică, bucate gustoase și, bineînțeles, cu moda. Mulți designeri influenți s-au născut în această țară, iar locuitorii săi sunt renumiți pentru simțul lor sofisticat al stilului pe care l-ar putea transmite prin moștenire femeile împreună cu frumusețea lor.

Am aflat câteva dintre regulile care le ghidează pe fiicele Italiei atunci când vine vorba de îngrijire și alegerea hainelor.

Preferă sprâncenele naturale.

Femeile italiene își transmit adesea secretele de frumusețe din generație în generație, iar unul dintre ele spune: „Nu vă atingeți sprâncenele”. Se străduiesc să lase această parte a feței cât mai naturală, optând pentru o formă ușor rotunjită.

Poartă doar dresuri negre.

Dresurile de culoarea pielii sunt un tabu în Italia. Femeile fie nu le poarta deloc, fie, dacă sezonul cald s-a terminat, aleg culori închise. Mulți experți în modă sunt de acord cu această regulă, considerând că este ușor să stricăm imaginea cu dresuri de culoare naturală. Dacă nu vă puteți descurca fără ele, atunci ar trebui să le alegi pe cele care nu vor fi deloc vizibile: subțiri, mate și cât mai aproape de nuanța pielii.

Un tricou alb pentru toate ocaziile.

Un tricou alb din bumbac de calitate este esențial pentru majoritatea fashionistelor italiene. Aceasta este o piesă vestimentară versatilă pentru toate ocaziile. Cu un astfel de tricou poți crea atât un aspect romantic, cât și unul business, deoarece se combină cu pantaloni, fuste și costume.

Nu se despart de colier.

Italiencele transformă chiar și cel mai modest look în unul strălucitor și memorabil cu ajutorul unor bijuterii originale. De regulă este un colier lung, care poate fi realizat atât din pietre semiprețioase, cât și din plastic. În cazul în care își pune un astfel de accesoriu, femeia va renunța la cerceii foarte vizibili. Regula funcționează și invers, mai exact ar trebui să existe un singur accent luminos.

Completează rochiile fine cu accesorii negre.

Când vin zilele călduroase tinerele noastre poartă rochii subțiri, dar, de obicei, le este frică de pantofi negri și de o geantă neagră deoarece fac imaginea mai grea. Dar în Italia abordarea este cu totul diferită. Femeile, dimpotrivă, tind să evite asocierile cu plaja și caută modalități de a se încadra în stilul urban. Pentru a face acest lucru combină o rochie albă subțire cu accesorii negre: curea, geantă, pantofi. Sau aruncă pe umeri o jachetă sau o geacă de culori închise.

Nu economisesc pe lenjeria frumoasă.

Italiencele sunt de părerea că oricât de scumpă ar fi ținuta lor, nu vor arăta niciodată grozav, dacă lenjeria este prea simplă. De aceea poartă întotdeauna un set luxos sub haine. Rămânând invizibilă pentru ceilalți, lenjeria rafinată le oferă mai multă încredere în sine.

Nu renunță la tocuri nici măcar la plimbare.

Multe femei din Italia preferă să poarte tocuri, chiar și atunci când ar fi mai practic să poarte adidași. Poartă pantofi eleganți pe pavaj și chiar merg cu bicicleta în ei. Tocul poate fi de diferite înălțimi, dar stabilitatea este un criteriu important. Pantofii sunt, de asemenea, unul dintre acele lucruri pe care fashionistele nu vor economisi niciodată.

Adaugă romantism cu ajutorul eșarfelor de mătase.

Fashionistele franceze și italiene împărtășesc o dragoste pentru batistele și eșarfele de mătase. Le leagă la gât, pe cap în formă de bentițe, decorează mânerul genții și chiar le folosesc pe post de curea. O eșarfă fină va oferi romantism și prospețime imaginii, iar italiencele nu se pot lipsi de acest accesoriu.

Poartă îmbrăcăminte exterioară colorată. 

Stilul italian implică un singur accent în imagine. Când vine toamna nu există atât de multe posibilități de aceea aleg îmbrăcăminte exterioară colorată precum jachete, blazere și paltoane în culori bogate și cu imprimeuri neobișnuite pentru sezonul rece.

Le plac hainele cu paiete, dar țin cont de un detaliu. 

Nu le deranjează să adauge puțină strălucire cu strasuri sau paiete. Desigur, dacă pantofii sau hainele strălucesc, restul detaliilor imaginii ar trebui să fie cât mai discrete. Pe lângă aceasta există și o regulă importantă pe care femeile o respectă mereu: detaliile strălucitoare sunt potrivite numai după lăsarea întunericului, în timpul zilei paietele și strasurile sunt tabu în Italia.