10 reguli de etichetă vestimentară la care aderă toți oamenii educați

Secolul 21 este o eră a toleranței și a loialității, mai ales când vine vorba de aspect și îmbrăcăminte. Cu toate acestea regulile de etichetă nu au fost anulate, iar ignorarea bazelor codului vestimentar ne-ar putea juca festa.

Considerăm că omul modern are dreptul să se îmbrace așa cum dorește, dar ar trebui să țină cont de unele reguli pentru a nu nimeri în situații jenante.

Nu mergeți la teatru cu o geantă de lucru.

Se recomandă să mergem la teatru cu o geantă mică cu o curelușă subțire sau cu lanț. Multe teatre prezintă chiar și reguli vestimentare pe site-urile lor web, unde le recomandă doamnelor să nu vină cu genți mari deoarece poate fi riscant. O geantă mare va trebui să stea pe podea, iar în întuneric nu va fi vizibilă.

Nu purtați bijuterii masive în timpul mesei.

Inelele și brățările mari nu sunt cea mai bună alegere pentru vizitarea unui restaurant sau cafenea. Astfel de decorațiuni pot atinge farfuriile, aparatele și pot emite sunete stridente. Prin urmare este mai bine să vă limitați la bijuterii laconice.

Nu purtați haine extravagante pentru a impresiona oaspeții.

Lăsați rochiile elegante și bijuteriile scumpe pentru alte ocazii, iar pentru o petrecere cu familia sau cu prietenii optați pentru o pereche de blugi cu tricou sau o fustă de lungime medie și un top laconic.

Nu purtați halat pentru a întâlni oaspeți.

Halatul se poartă imediat ce v-ați ridicat în pat până la micul dejun ori seara înainte de somn. Acesta nu este destinat să fie folosit prin casă toată ziua și, cu atât mai mult, pentru a întâlni oaspeții.

Nu trebuie să le oferiți oaspeților papuci.

Deși ar putea părea o manifestare a ospitalității, acest gest este o încălcare gravă a etichetei. Oaspeții vin îmbrăcați frumos, iar papucii uzați, de mărime greșită, nu vor adăuga în niciun fel eleganță imaginii. Pe lângă aceasta este și neigienic. Dacă aveți posibilitatea, este mai bine să faceți rost de papuci noi de unică folosință.

Nu purtați cizme la evenimente. 

Chiar și cele mai sofisticate și mai scumpe botine sau cizme nu sunt potrivite pentru o petrecere într-un restaurant sau pentru o recepție. Cunoscătorii etichetei recomandă să avem pantofi de schimb.

Costumul de baie din două piese se poartă numai pe plajă.

Aceste modele de costume de baie sunt pentru a obține un bronz mai uniform. Dacă mergeți la un bazin de înot, trebuie să optați pentru un costum dintr-o singură piesă.

Pentru ședințele online alegeți hainele simple laconice.

În această perioadă au apărut și reguli pentru apelurile video. Sacourile și cravatele pot fi lăsate pentru întâlniri față în față, în timp ce tricourile cu imprimeuri nu sunt cea mai bună opțiune. Se recomandă să alegeți o bluză simplă sau un pulover simplu.

Pentru evenimentele corporative evitați să purtați rochii decoltate și bijuterii scumpe.

Chiar dacă doriți să vă impresionați colegii, este bine să știți când să vă opriți. Un decolteu adânc sau o fustă mini nu vă vor avantaja deloc. Accesoriile masive și scumpe sunt, de asemenea, inadecvate. Este mai bine să purtați o rochie elegantă, sobră și să vă scoateți în evidență frumusețea cu ajutorul unor tehnici mai subtile.

Ochelarii nu se poartă pe cap.

Obiceiul de a purta ochelari pe cap este o încălcare a etichetei.

Cu ce ​​reguli sunteți de acord și pe care nu sunteți gata să le respectați?