10 reguli de conduită de care mulți uită atunci când merg la baie

Deși nu este obișnuit să discutăm astfel de subiecte în societate, există unele reguli de conduită de care ar trebui să ținem cont.

Am lăsat deoparte toată jena și am aflat câteva reguli importante.

Toaleta nu este o sală de lectură.

Multor persoane le place uneori să citească în timp ce se află în toaletă. Nu ar trebui să faceți acest lucru, dacă există posibilitatea ca în viitor această carte să nimerească în mâinile altor persoane deoarece le     arătăm lipsă de respect.

Modul corect de a agăța hârtie igienică.

Oricât de mult ne-am certa cu privire la modul în care ar trebui să stea rola de hârtie – cu marginea înspre perete sau invers – știința are un răspuns la această întrebare. Este corectă a doua versiune deoarece, în acest caz, vor nimeri mai puține bacterii pe hârtie.

Spălați toaleta cu capacul închis.

Astfel se evită răspândirea bacteriilor.

Cine ar trebui să dea jos capacul?

Regula este simplă: cine l-a ridicat acela trebuie să-l dea jos când iese din toaletă.

Cum să te speli pe mâini când ești în ospeție. 

Spălați-vă pe mâini după ce folosiți toaleta. Dacă suntem în vizită, trebuie să cerem permisiunea gazdei pentru a folosi articolele lor de igienă. La rândul său gazda, conform regulilor de conduită, trebuie să aibă un săpun nou pentru invitați.

Dacă proprietarul casei din anumite motive nu vi l-a oferit, nu este o idee prea bună să luați un săpun pe care l-au folosit alții deoarece este neigienic. Este mai bine să folosiți săpun lichid, dacă este.

Unde să căutați un prosop.

După ce vă spălați pe mâini trebuie să le uscați. Cum ar trebui să procedați, dacă nu sunteți acasă? Prosoapele care atârnă în baie sunt considerate, în mod implicit, prosoape de baie. Nu ar trebui să le folosiți deoarece este nepoliticos.

Prosopul pentru mâini ar trebui să fie chiar lângă chiuvetă. În unele cazuri puteți găsi prosoape mici, care sunt special pentru oaspeți. Dacă nu observați așa ceva, puteți ruga să vi se dea un prosop.

Este posibil să folosiți cealaltă toaletă?

Din punct de vedere al conduitei nu puteți folosi o toaletă publică destinată genului opus și nu există excepții de la această regulă. Îndreptându-se spre ușa cu litera B, femeile vor atrage atenția asupra lor, iar un bărbat care vizitează camera doamnelor va deveni obiectul privirilor piezișe.

Ce cabină ar trebui să alegeți?

Regulile bunelor maniere ne recomandă să-i deranjăm cât mai puțin pe ceilalți. Când mergeți la o toaletă publică trebuie să respectați spațiul personal al persoanelor de acolo. Prin urmare, nu trebuie să intrați într-o cabină care se află lângă una deja ocupată. Este mai bine să o alegeți pe cea care este puțin mai departe. Același lucru este valabil și pentru pisoare.

Ce să faceți atunci când rămâneți fără hârtie igienică?

Conform regulilor cel care a consumat restul de hârtie igienică trebuie să aducă o nouă rolă. Dar dacă este o toaletă publică? Primul pas este să căutați o rolă de rezervă. Dacă nu se vede, proprietarul ar trebui să fie anunțat când vine vorba de toaleta de acasă sau managerul biroului, dacă este una de serviciu.

Cum să te comporți dacă s-a înfundat chiuveta? 

Dacă am înfundat toaleta sau chiuveta cuiva, este problema noastră. Dacă nu reușiți să o desfundați, anunțați personalul sau proprietarul casei.