10 reguli ce țin de aspect, pe care trebuie să le respecte însoțitorii de bord, dar despre care nu se vorbește cu voce tare

Această profesie a apărut la începutul secolului al XX-lea și erau angajați exclusiv bărbați. Prima însoțitoare de bord a fost o femeie de 25 de ani, angajată în 1930, iar până în anul 1936 femeile au cucerit aproape în totalitate acest domeniu. Regulile deveneau din ce în ce mai stricte de la an la an și nu se refereau doar la capacitatea fizică și competență, ci și la aspect.

Iată cât de mult s-au schimbat de atunci regulile pentru însoțitorii de bord.

Regulile secolului trecut.

Nelly Diener, prima însoțitoare de bord, 1934.

Cu 50-60 de ani în urmă cerințele pentru însoțitoarele de bord erau mult mai stricte: siluetă perfectă, cod vestimentar strict, care în anii 1960-70 le obliga să poarte fuste scurte. O însoțitoare de bord, care a lucrat în acei ani, a mărturisit că însoțitoarele de bord anterioare purtau o centură specială sub haine pentru a-și modela silueta. Însoțitoarele de bord care nu aveau silueta potrivită, depășeau vârsta de 32–35 de ani sau erau căsătorite erau concediate.

La momentul actual companiile aeriene nu au dreptul să controleze viața personală a angajaților, dar însoțitorii de bord trebuie să arate în continuare impecabil.

Regulile însoțitorilor de bord moderni.

Nu este necesar să arate ca modelele de top. 

Însoțitoarele de bord nu mai trebuie să arate ca un model de top. Înălțimea minimă ar trebui să fie de 160 cm pentru ca atunci când întinde mâna să ajungă până la 210-212 cm ca să poată pune obiectele în portbagajele din avion. Greutatea se calculează în funcție de indicele de masă corporală, care trebuie să se încadreze în intervalul 18,5-24,9. Cerințele pot varia de la o companie la alta.

Vârsta contează, dar pot lucra și doamnele în etate.

Vârsta minimă este de la 18 la 21 de ani, iar cea maximă nu este, de obicei, menționată. Cu toate acestea femeile de după 30-32 de ani își găsesc de obicei alt loc de muncă. Dar acest lucru nu este valabil pentru toate companiile aeriene. În fotografia anterioară este o însoțitoare de bord americană, Betty Nash, care, în 2017, avea vârsta de 81 de ani.

Piele curată și frumoasă.

Însoțitoarea de bord este imaginea companiei. De aceea se recomandă să aibă o piele îngrijită, fără cicatrici sau tatuaje pe părțile vizibile.

Ochi de vultur.

Însoțitorii de bord trebuie să vadă foarte bine ori să poarte lentile de contact.

Zâmbet ca la Hollywood.

Însoțitorii de bord trebuie să aibă un zâmbet frumos. Aparatele dentare sunt permise doar în unele companii aeriene. Nu se acceptă dinții strâmbi sau un dinte lipsă.

Nuanțe naturale ale părului.

Părul însoțitoarelor de bord nu trebuie să atingă gulerul și poate fi vopsit doar în nuanțe naturale.

Manichiura este obligatorie.

Lungimea unghiilor și culoarea lor depind de regulile fiecărei companii aeriene. De obicei, aceasta este o manichiură clasică: unghii scurte roșii, roz sau bej sau french.

Machiaj natural. 

Machiajul trebuie să arate cât mai natural, dar se permit genele alungite și rujurile aprinse. Alte companii, pe lângă ruj și rimel, acceptă fond de ten, creion de ochi, fard de ochi și de obraz.

În aeroport sunt obligatorii tocurile înalte. 

Politicile companiilor aeriene pot fi diferite, dar majoritatea solicită ca însoțitoarele de bord să poarte pantofi cu toc în incinta aeroportului, iar în timpul zborului pot purta pantofi mai practici și mai stabili.

Fără prea multe bijuterii, dar ceasul este obligatoriu.

Însoțitoarele de bord pot purta o pereche de cercei mici fără pietre colorate și nu mai mult de 2 inele, inclusiv verigheta. Dar cel mai important accesoriu este ceasul. Fiecare membru al echipajului are un ceas pentru a putea monitoriza timpul în caz de urgență, deoarece evacuarea nu ar trebui să dureze mai mult de 90 de secunde.