10 principii de bază ale unui interior perfect

Interiorul fiecărei case este special. Aceste poate fi creat de-a lungul anilor sau chiar de generații întregi.

Pentru a avea o locuință confortabilă există câteva reguli de bază care nu trebuie neglijate.

1. Un concept bine gândit.

Mai întâi de toate trebuie să ne gândim la un concept general. Putem face acest lucru cu ajutorul unui tablou conceptual , un colaj care reflectă schema de culori, stilul, formele și texturile viitorului interior. Datorită unui concept bine gândit vă va fi mai simplu să alegeți decorul și mobilierul.

2. Gama de culori.

Pentru amenajarea unei încăperi este de preferat să se folosească cel mult 4-5 culori, dintre care 3-4 vor fi neutre. În plus, cu cât sunt mai multe culori, cu atât ar trebui să fie mai puțin saturate. Culorile aprinse sunt adesea folosite în proiectarea restaurantelor și a cluburilor, dar pentru spațiul de locuit acestea se vor utiliza doar ca accente.

3. Fundal neutru.

Atunci când alegeți decorul și mobilierul, este foarte important să nu uitați de „spațiile goale”. Pereții pictați într-o culoare neutră vor accentua frumusețea accesoriilor și le vor permite ochilor noștri să se relaxeze.

4. Aranjarea în formă de „insulă”.

Atunci când aranjăm mobilierul de-a lungul pereților, obținem mult spațiu în centrul camerei. Această soluție este potrivită pentru proiectarea de spații mici. Pentru camerele cu o suprafață mai mare se recomandă aranjarea în formă de „insulă”, care sporește confortul și dinamica spațiului de locuit.

5. Delimitarea zonelor.

Zonarea ajută la crearea confortului și a unei senzații de mobilitate. Folosiți țesături, rafturi și sticlă pentru a separa zonele.

6. Decor suplimentar.

Utilizați cât mai puțin decor. Scăpând de accesorii inutile, extindem vizual spațiul, permițându-i să „respire”. Este important să lăsați doar ceea ce este cu adevărat util sau merită să fie arătat: o lampă frumoasă, câteva fotografii sau figurine etc.

7. Textile.

Multe persoane renunță, din motive practice, la perne și covoare, dar acest lucru afectează foarte mult designul camerei în ceea ce privește zonarea și confortul. Într-un interior ideal vor fi covoare, draperii și perne.

8. Iluminat inteligent.

Lustrele, lămpile de masă, cele de podea servesc, de asemenea, la crearea unei locuințe confortabile.

9. Aranjarea tablourilor sau a fotografiilor.

Acestea să să afle la nivelul ochilor. Dacă vor fi mai sus sau mai jos, se va crea o senzație de dezechilibru în interiorul camerei.

10. Ordine.

Păstrarea obiectelor în cutii vă va ajuta să păstrați ordinea și, în același timp, acestea au și funcție decorativă. Este o idee bună în special pentru hol sau baie.