10 principii care îi ajută pe nemți să economisească fiecare cent

Probabil că toată lumea a auzit despre faptul că nemții știu să economisească. Reducerile, consumul inteligent și planificarea atentă nu sunt cuvinte goale.

Iată care sunt principiile pe care se bazează locuitorii Germaniei pentru a avea un trăi confortabil.

Folosesc energia cu înțelepciune.

Nemții au o listă întreagă de obiceiuri care îi ajută să economisească bani pe utilități. Pentru a reduce costul energiei electrice aleg becuri și aparate electrocasnice economice pe care le deconectează atunci când nu le folosesc.

Mulți dintre ei au un dispozitiv special – o priză cu un wattmetru. Acest dispozitiv este conceput pentru a calcula energia electrică consumată de electrocasnice și alte aparate, ceea ce ajută la controlul costului energiei electrice.

Nu aleargă după produse noi.

Nemții poartă foarte bine hainele pentru a le putea vinde sau dărui mai târziu. Pe lângă magazinele de second hand există multe site-uri speciale unde se poate face schimb de lucruri.

Cumpără produse la reducere.

În timpul reducerilor nemții cumpără mai multe produse și pot merge chiar și în celălalt capăt al orașului (dacă beneficiul va depăși costul călătoriei).

Economisesc în fiecare zi.   

Nemții economisesc și pe încălzire. Au grijă să-și izoleze bine locuințele și preferă să poarte pulovere și lenjerie termică decât să conecteze căldura.

Copiii învață cum să planifice bugetul.   

Știm cu toții că bugetul trebuie numărat și controlat. Nemții respectă cu strictețe această regulă: au cărți pentru înregistrarea cheltuielilor și a veniturilor (în format hârtie sau electronic). Iar listele de cumpărături sunt nelipsite. Învață toate acestea de la o vârstă fragedă – aproape fiecare copil are propria pușculiță.

Nu numai hainele sunt schimbate.

Pe portalurile germane de distribuire a alimentelor puteți găsi multe produse gratuite, potrivite pentru consum, care s-au dovedit a fi de prisos sau nu arată prea bine.

Predarea sticlelor și salvarea mediului.

Nemții predau sticlele și primesc bani pentru asta. În multe supermarketuri există mașini speciale.

Nu pornesc mașina de spălat pentru 2-3 lucruri.

Nemții își spală hainele doar o dată pe săptămână, încărcând mașina de spălat la maxim. Și preferă ca hainele să se usuce afară, nu în uscător. De ce să consume electricitatea, dacă le pot usca în aer liber?