10 plante de cameră cu o înflorire bogată, frumoasă și îndelungată

Să creezi o grădină înflorită pe tot parcursul anului la balcon sau pe pervaz este o sarcină destul de reală. Există o mulțime de plante cu o înflorire îndelungată, care nu numai că vă vor bucura ochii cu frumusețea lor, ci și vor curăța aerul în încăpere. Tot ce vă rămâne este să găsiți din această listă florile care vă sunt pe plac cel mai mult și să începeți a le crește!

Iată 10 plante de cameră cu o înflorire bogată, frumoasă și îndelungată

1. Abutilon

În mod normal această plantă înflorește din primăvară până în toamnă, dar dacă îi asigurați o iluminare suplimentară, dar și fertilizare și udare eficientă, atunci vă puteți bucura de florile sale tot anul împrejur.

Recomandare: deși floarea este destul de nepretențioasă, ea totuși are nevoie de lumină puternică, udare regulată și un regim termic de 18-25 °C.

2. Violeta de Alpi (Cyclamen)

Această plantă poate înflori fără întrerupere aproape o jumătate de an, înnoindu-și în permanență florile. În plus există violete de Alpi cu diferite perioade de înflorire, de aceea ați putea savura această frumusețe tot anul împrejur!

Recomandare: violeta de Alpi are nevoie de multă apă și de o iluminare calitativă.

3. Sporul casei (Impatiens)

Această plantă înflorește practic pe tot parcursul anului. Sporul casei iubește lumina, dar nu suportă acțiunea directă a razelor solare. Toamna și iarna această plantă de cameră continuă să înflorească chiar dacă iluminarea este artificială.

Recomandare: Sporul casei nu preferă aglomerația, de aceea “vecinii” de pervaz trebuie să se afle la o distanță oarecare.

4. Clopoței australieni (Kohleria)

Această floare are un aspect uimitor, dar nu este deloc pretențioasă. Ea are nevoie de udare cu măsură, iluminare nu foarte puternică și tăiere la timpul potrivit – astfel veți avea parte de înflorirea sa din primăvara devreme până la începutul iernii!

Recomandare: pe timp de iarnă clopoțeii australieni trebuie ținuți într-un loc întunecos și răcoros (minim 13 °C).

5. Floarea flamingo (Anthurium)

Această plantă de cameră are niște flori interesante în formă de inimioară. Speciile mici de până la 20 cm pot înflori de la mijlocul lui martie până la începutul lui decembrie.

Recomandare: asigurați-vă că planta stă la cald, nu este supusă la curent de aer și are suficientă umiditate și iluminare.

6. Floarea de ceara (Hoya)

Unii florari se bucură de o înflorire bogată a acestei plante (cu o mică pauză pe timpul iernii), în timp ce alții nu ajung să vadă nici măcar o singură floare. Secretul e simplu: dacă planta din start are insuficientă lumină, ea nu va mai înflori!

Recomandare: evitați să rupeți florile ofilite și asigurați-vă că planta nu trece prin schimbări bruște de temperatură.

7. Ruellia

Acest semiarbust peren poate da flori tot anul împrejur, dar durata de viață a unei flori e de doar o singură zi.

Recomandare: ruellia e foarte sensibilă la curent și la aer uscat, care îi pot provoca căderea frunzelor.

8. Foc de artificii (Crossandra)

Înflorirea acestei plante durează din martie până în octombrie, dar ea este destul de pretențioasă. Problemă e că udarea trebuie făcută la un moment foarte specific, când pământul începe să se usuce, dar încă nu s-a uscat complet.

Recomandare: dacă în timpul udării apa nimerește pe frunze și flori, în curând poate apărea mucegai.

9. Violetă de Africa (Saintpaulia)

Violetele de Africa au o înflorire bogată și îndelungată, făcând mici pauze pentru a-și restabili puterile. În îngrijirea acestor flori este nevoie de cantități moderate în ce privește lumina, apa și fertilizatori.

Recomandare: insuficiența de lumină, la fel ca și expunerea directă la razele solare, afectează negativ înflorirea plantei.

10. Begonia (Beognia Semperflorens)

Această floare extraordinar de frumoasă iubește umezeala și căldura. Dacă temperatura scade sub +16 °C, begonia nu mai înflorește!

Recomandare: asigurați-vă că planta nu are parte de o lumină foarte abundentă și mai ales de acțiunea directă a razelor solare.

După cum vedeți, nu este dificil să te bucuri de o înflorire aproape continuă a plantelor de cameră. E suficient să le acordați grija și timpul dvs. ca ele să vă mulțumească pe măsură!