10 opțiuni ecologice ale unor articole de uz casnic. De acum încolo vom dori să le folosim doar pe ele

Ne obișnuim să cumpărăm lucruri de la aceiași producători și de multe ori nu acordăm atenție altor produse care se află pe aceleași rafturi care ar putea fi ecologice și la fel de eficiente.

Fiindcă ne pasă de natură și ne place să încercăm lucruri noi am încercat să aflăm ce opțiuni ecologice pot înlocui articolele obișnuite de uz casnic.

1. Cupa menstruală.

Există atât opțiuni de unică folosință, cât și cele mai ecologice reutilizabile. O cupă menstruală se poate folosi aproximativ 12 ore și este echivalentă cu 5 tampoane.

2. Deodorant natural.

Aerosolii dăunează planetei noastre deoarece elimină substanțe chimice dăunătoare. De aceea ar fi bine să le înlocuim cu soluții mai prietenoase care au la bază uleiuri, argilă și amidon.

3. Odorizant cu uleiuri esențiale.

Odorizantele se vând, de obicei, sub formă de aerosol. Dar ar fi bine să le înlocuiți cu o opțiune mai naturală pe care o puteți prepara singuri. Luați o sticlă cu pulverizator, turnați apă în ea, adăugați câteva picături de uleiuri esențiale și agitați.

4. Fructe.

Știm de mult despre pericolele pungilor de plastic. Mulți oameni au început să le înlocuiască, dar le folosesc în continuare atunci când cumpără fructe și legume. Ar fi bine să alegem în loc pungile ecologice.

5. Săpun pentru ras.

Spumele și cremele de ras conțin substanțe care nu sunt ecologice deoarece conțin sulfați care pot irita pielea. Puteți încerca, în schimb, un săpun special pentru ras. Pe lângă o compoziție naturală mai blândă, are un alt avantaj care este important pentru mediu: săpunul se consumă mai lent decât spuma.

6. Tablete pentru curățarea dinților.

Pastele de dinți tradiționale sunt dăunătoare deoarece ambalajele lor conțin plastic. Dar pe lângă pasta de dinți sunt și alte produse mai naturale precum praful sau tabletele speciale. Este suficient să puneți o astfel de tabletă în gură, să o mestecați puțin și apoi să periați dinții ca de obicei.

7. Săpun de vase.

Săpunurile solide pentru vase sunt mai ecologice decât săpunurile lichide, deoarece au mai puține ambalaje și necesită mai puțină energie pentru a le produce. Și, pe lângă aceasta, se consumă mai greu decât gelul (principalul este să-l lăsați să se usuce între utilizări).

8. Scrub-uri naturale și geluri.

În geluri și scruburi se adaugă adesea microgranule – particule dure multicolore care sunt fabricate din polimeri sintetici. În loc de scrub-uri și geluri puteți folosi produse pe care să le pregătiți din ingrediente naturale precum argilă, fulgi de ovăz, semințe și ierburi.

9. Bureți din celuloză sau fibră de cocos.

Majoritatea bureților de spălat vase conțin particule de plastic, din cauza cărora nu se descompun, ci poluează planeta. De aceea este mai bine să alegeți bureți naturali, biodegradabili din fibră de cocos. Bureții de celuloză sunt, de asemenea, considerați siguri, dar de obicei conțin plastic.

10. Înălbitor cu oxigen.

Elementul principal al înălbitorului este hipocloritul de sodiu care formează compuși care pot duce la subțierea stratului de ozon. Înălbitorii cu oxigen au la bază percarbonat de sodiu, care se descompune ușor și nu dăunează mediului.

Ce produse și lucruri ecologice folosiți?