10 obiecte purtate cândva de toată lumea, dar, la momentul actual, doar de cei îndrăzneți și stilați

Tendințele primei jumătăți a secolului trecut se deosebesc foarte mult de tendințele de astăzi.

Vă propunem în continuare câteva atribute ale modei din secolul trecut pe care multe persoane le admiră.

Pălărie Cloche.

În anii 20 ai secolului trecut erau la modă rochiile-teacă și pălării în formă de clopot. Femeile care purtau asemenea modele de pălării erau nevoie să țină capul sus deoarece acestea ajungeau până la sprâncene. Acest fapt le adăuga încredere în sine.

Mărgele lungi.

Pălăria cloche era completată de un șirag de perle lungi. Perlele puteau fi atât naturale, cât și artificiale. Coco Chanel era îndrăgostită de perle, pe care le purta atât la gât cât și ca brățări.

Umbrelă din dantelă.

Până în anii 20 ai secolului XX pielea albă era un semn al aristocrației. De aceea femeile foloseau umbrele elegante pentru a-și proteja fața de razele soarelui.

Ceas de buzunar.

Înainte de apariția ceasurilor de mână la începutul secolului al XX-lea, ceasurile de buzunar erau preferatele bărbaților. Dar Primul Război Mondial și-a făcut propriile ajustări: ceasurile de buzunar erau prea incomode pentru soldați și s-au inventat cele de mână. Acest accesoriu elegant pentru bărbați a fost dat uitării și numai adevărații iubitori de lucruri de epocă poartă ceasuri de buzunar.

Eșarfe, bandeau și plase de păr.

În anii ’20 erau la modă tunsorile scurte pe care femeile le decorau cu tot felul de bentițe de catifea, mărgele, dantelă sau perle. Un alt decor erau plasele pentru păr brodate cu mărgele sau pietre prețioase, care se numeau „pălăriile Julietei”.

Corset cu suport pentru ciorapi.

În anii 30 ai secolului XX corsetul victorian a dispărut ca un vis urât, dar femeile au continuat să caute diferite metode pentru a obține forme frumoase și armonioase. Silueta „clepsidră” se obținea cu ajutorul lenjeriei speciale: un corset cu suport pentru ciorapi. Pentru a obține efectul dorit femeile aplicau pudră de talc pe corp înainte de a îmbrăca acest corset.

Pillbox hat.

Acest model a apărut în anii 30 ai secolului XX și a fost în top după cel de-al doilea război mondial. A devenit o carte de vizită a lui Jacqueline Kennedy, căreia, până atunci, nu-i plăceau deloc pălăriile.

Bretele.

Acestea au apărut în secolul al XVIII-lea și aveau scopul de a fixa pantalonii cu talia înaltă. Primul brevet pentru acestea a fost obținut în secolul al XIX-lea de Mark Twain. La începutul secolului al XX-lea bretelele au început să se demodeze, iar în anii ’70 și ’80 au început să fie din nou purtate, dar nu au mai fost în top. În prezent foarte puține persoane aleg să poarte bretele.

Colanți și ciorapi cu cusătură la spate.

În anii 1940 femeile au descoperit ciorapii de nailon care aveau cusătură la spate. În timpul celui de-al doilea război mondial nylonul a început să fie folosit pentru necesitățile armatei, iar femeile au rămas fără ciorapi. Și atunci au găsit o soluție neobișnuită: își desenau linii pe picioare.

Mai târziu au apărut modele fără cusături, dar femeile nu au fost prea interesate de ele până în anii 60.

Costum de baie „Princess”.

Deși nu mai este actual, acest model din anii 50 a fost preferatul multor femei.