10 obiecte despre adevărata destinație a cărora nu ai știut!

Ne înconjoară o mulțime de lucruri, cu care ne-am obișnuit demult și despre proveniența și utilitatea cărora nu ne-am gândit vreodată. Chiar dacă toate obiectele pe care le folosim zi de zi au tainele și funcțiile lor ascunse. Fasingur.info vă propune să aflați care este adevărata destinație a celor mai interesante invenții!

Lucruri neștiute

1. Rombul pe rucsac

Inițial aplicațiile în formă de romb sau pătrat erau cusute doar pe rucsacurile pentru turiști. Prin aceste crestături erau introduse frânghiile și carabinele. Acum aceste aplicații sunt doar decorative și și-au pierdut funcția primară.

2. Căciula cu pompon

V-ați întrebat vreodată pentru ce este nevoie de un pompon pe căciulă și de unde provine acesta. Istoria lui începe în sec. XVIII. Pe atunci pomponul era cusut pe căciulile marinarilor francezi ca să nu se lovească cu capul de tavanele joase ale corăbiilor. Mai târziu pomponul a devenit un semn distinctiv în armată. Un simplu soldat putea fi deosebit de un ofițer după culoarea și forma pomponului și se putea spune din care regiment sau ramură a armatei este militarul.

3. Dungile la pantaloni

Este nevoie de mult timp pentru a călca niște dungi perfecte la pantalonii clasici. Dar această tendință a apărut din cauza faptului că pantalonii despachetați după transportare nu mai puteau fi călcați perfect, astfel încât dunga să dispară.

4. Orificiile din bețișorul de la acadele

Acest mic orificiu este doar o parte a unei tehnologii de preparare a acadelelor. El este necesar doar pentru ca acadeaua să nu cadă de pe bețișor.

5. Cutiile cu tăieței

Dacă desfaceți o cutie cu fast-food asiatic, veți obține o farfurie din care este foarte comod să mâncați.

6. Dispozitivul de pe bețe

Principala legendă despre aceste dispozitive este că ele sunt folosite în calitate de suport. În realitate, acestea se regăsesc doar pe exemplare ieftine de unică folosință pentru a se vedea că bețișoarele sunt noi și nu au mai fost folosite nimeni.

7. Orificiile laterale de pe adidași

Aceste orificii „inutile” au funcția lor. Pe lângă ventilație ele asigură o bună fixare a piciorului. Jucătorii de baschet introduc șiretul prin aceste găuri, ca încălțămintea să stea fixată în timpul jocului.

8. Orificiul din capac
În copilărie cu toții am ros stilouri. Capacul cu orificiu a fost inventat pentru a permite copilului să respire în caz că a fost înghițit și s-a blocat în căile respiratorii.

9. Cifra 57 pe ambalajul ketchup-ului Heinz

Niște cifre misterioase care nu sunt doar un slogan publicitar al companiei. Dacă ketchup-ul nu curge, lovește de câteva ori cu palma în locul unde este cifra 57 după care veți putea savura sosul.

10. Orificiul din lingura pentru paste

Cu ajutorul acestui orificiu puteți măsura porția standard de paste pentru o persoană.

11. Sertarul de sub cuptor

Majoritatea gospodinelor își păstrează aici tigăile, capacele și alte ustensile de-ale bucătăriei. Dar acesta a fost proiectat inițial de către ingineri pentru păstrarea mai mult timp în stare caldă a alimentelor preparate recent în cuptor.

Iată ce înseamnă când producătorul se gândește la fiecare detaliu! Nu uita să-ți uimești cu aceste curiozități și prietenii! ?