10 obiecte de la care ar fi bine să ne luăm adio, chiar dacă ne este destul de greu

Majoritatea persoanelor au tendința de a aduna lucruri inutile în speranța că vor avea vreodată nevoie de ele, dar, din păcate, aceste obiecte ocupă doar spațiul.

Pentru a renunța mai ușor la acestea vă propunem o listă care conține lucruri de vândut, de dăruit sau de aruncat.

1. Pernele vechi.

Se recomandă ca pernele să fie schimbate la fiecare 2 ani. De aceea, pentru un somn de calitate, aruncați pernele uzate sau incomode.

2. Odorizante.

Aceste produse pot fi nocive. Le puteți înlocui cu aroma-lampă sau puteți face un odorizant cu ajutorul uleiurilor esențiale.

3. Telefoanele mobile și încărcătoarele vechi.

În fiecare zi apar tehnologii din ce în ce mai performante. De aceea este mai bine să donați, să vindeți ori să aruncați dispozitivele pe care nu le utilizați.

4. Piei de animale, coarne, scoici.

Aceste elemente de decor sunt potrivite numai în locuința unui vânător. Aceste accesorii au încetat să mai fie un simbol al bunăstării.

5. Containerele de plastic de unică folosință.

Zgârieturile de pe ele contribuie la formarea bacteriilor. Chiar dacă le veți spăla foarte bine, aceste vase oricum vor ocupa doar spațiu deoarece sunt pentru utilizarea constantă. O alternativă bună ar fi vasele de sticlă cu capac de lemn ori silicon.

6. Lenjeria uzată.

Lenjeria se uzează din cauza spălărilor frecvente. Înlocuiți-o, dacă observați că s-a deformat sau a căpătat o nuanță cenușie.

7. Ciorapii rupți.

Chiar dacă îi veți coase și îi veți purta sub pantaloni sau cizme înalte, trebuie să fiți sigure de faptul că meritați ceva mai bun.

8. Tocătoare din plastic.

Deoarece cuțitele ascuțite zgârie suprafața tocătoarelor ar putea nimeri bucăți de plastic în mâncare. De aceea se recomandă înlocuirea tocătoarelor de plastic cu cele de lemn, silicon sau sticlă, care sunt mai ecologice și mai sigure.

9. Hârtii sau documente inutile.

Este vorba despre documente vechi precum contracte, certificate, declarații bancare, rețete, instrucțiuni pentru electrocasnice etc. Dacă acestea nu mai sunt valabile, aruncați-le.

10. Desenele copiilor. 

Valoarea acestor lucrări depinde de cantitatea lor: cu cât sunt mai puține, cu atât vor fi mai apreciate. Lăsați ca amintire cele mai reușite creații ale copilului sau realizați colaje și actualizați expoziția din când în când.