10 obiceiuri inutile pe care cheltuim mulți bani și nici observăm

Cuvântul „economie” ni se asociază, de obicei, cu renunțarea la diferite lucruri, când nu ne putem permite niciun fel de bucurie. În realitate putem economisi bani spălând geamurile la timp sau făcând o listă de cumpărături. Poate părea ciudat, dar este adevărat.

Ne place să punem lucrurile în ordine nu numai în jurul nostru, ci și în propriile noastre gânduri. De aceea vă propunem o listă de obiceiuri zilnice care ne împiedică să economisim banii.

1. Lăsați dispozitivele conectate.

Chiar și atunci când nu sunt conectate aparatele de uz casnic consumă energie. Încărcătorul smartphone-ului nu consumă foarte mult, însă toate electrocasnicele împreună consumă destul de multă energie timp de un an.

2. Plătiți pentru TV prin cablu.

Mulți dintre noi reînnoiesc automat abonamentul lunar, dar pornesc televizorul foarte rar. Chiar dacă prețul abonamentului nu este foarte mare, ați putea cheltui acești bani pe lucruri mai plăcute.

3. Nu opriți apa la timp.

De exemplu, atunci când vă spălați pe dinți, apa curge mult timp și, pe lângă bani se cheltuie și resursele naturale. În bucătărie puteți economisi bani instalând un aerator la robinet. Acest dispozitiv ieftin ajută la reducerea cantității de apă fără a pierde presiunea.

4. Nu faceți o listă de cumpărături.

Lista de cumpărături ne va ajuta să economism timp și bani.

5. Mâncați pe apucate. 

Încercați să compuneți un meniu pentru o săptămână și cumpărați doar produsele necesare. Veți observa imediat beneficiile: veți ști exact ce produse veți folosi și nu veți cheltui în plus.

6. Nu spălați geamurile.

Oare ce legătură au economiile cu asta? Dacă geamurile sunt prăfuite, vom cheltui mai multă lumină.

7. Folosiți becuri obișnuite.

Ar trebui să încercați să folosiți, în locul becurilor obișnuite, becuri cu led, care consumă mai puțină energie.

8. Nu deconectați mouse-ul.

Se știe că durata de viață a unui mouse fără fir depinde de baterii, care trebuie schimbate frecvent. Există o regulă de reținut pentru a reduce costurile: deconectați mouse-ul, dacă nu folosiți computerul mai mult de jumătate de oră. Acest lucru nu numai că vă va ajuta să economisiți bani, ci și va prelungi durata de viață a dispozitivului dvs.

9. Stați mult timp lângă frigiderul deschis.

De fiecare dată când deschideți ușa, aerul rece generat de sistemul de congelare este înlocuit cu aer cald din încăpere, ceea ce înseamnă un consum suplimentar de energie.

10. Nu închiriați lucruri, ci cumpărați altele noi.

Folosim uneltele de construcție de câteva ori în câțiva ani. Dacă veți căuta pe Internet, veți găsi un serviciu de închiriere pentru astfel de lucruri și nu va trebui să plătiți pentru lucruri pe care nu le veți folosi în viitorul apropiat.