10 obiceiuri care ne grăbesc îmbătrânirea

Dacă nu sunteți mulțumită de aspectul exterior, a venit timpul să reevaluați comportamentul dvs. de fiecare zi. Revizuiți alimentele pe care le consumați, reglați somnul care, de asemenea, contribuie la adăugarea a câțiva ani în plus și la scăderea longevității.

Aflați ce obiceiuri zilnice pot să contribuie la îmbătrânirea precoce și cum să opriți acest proces.

1. Rareori refuzați desertul

Amatorii de dulce adaugă ușor câteva kilograme în plus și își adaugă câțiva ani pe față. Moleculele de zahăr se lipesc de fibrele proteinelor din fiecare celulă a organismului nostru. Este un proces distructiv care poate deteriora aspectul proaspăt al feței, provoacă apariția cearcănelor și dilatarea porilor. Dacă doriți să fiți tânără renunțați la dulciuri!

2. Dormiți mai puțin de 5 ore pe zi

Insuficiența somnului duce la apariția cearcănelor și a pungilor sub ochi, precum și micșorează longevitatea. Cel mai sănătos somn este cel de 7 ore. Lipsa somnului se manifestă în timpul zilei prin lipsa de energie, gândire încetinită, scăderea atenției și desigur acumularea de kilograme în plus.

3.  Nu vă dezlipiți de televizor

Este acceptabil să priviți o emisiune sau un serial scurt, dar dacă stați mereu în fața televizorului este deja o problemă. Conform unor studii, fiecare oră de privit a televizorului a unui adult, scade 22 de minute din viață. Dacă stați nemișcat mai mult de 30 de minute, organismul începe să facă rezerve de zahăr, ceea ce duce la adăugarea în greutate. Faceți pauze la fiecare jumătate de oră și efectuați câteva exerciții simple.

4. Aveți preponderent un mod de viață sedentar

Fiecare persoană, probabil cunoaște, efectele modului sedentar de viață: pot apărea afecțiuni ale rinichilor, afecțiuni cardio-vasculare, cancer, obezitate. Exercițiile fizice regulate vor neutraliza aceste consecințe.

5. Nu folosiți produse cu factor de protecție

Majoritatea timpului nostru îl petrecem afară, unde tenul nostru este supus influenței negative a soarelui. Unul dintre motivele îmbătrânirii sunt razele UV. Protejați-vă fața cu produse speciale atunci când ieșiți afară. Indicele SPF trebuie să fie între 30 și 50 pentru fiecare zi.

6. Aplicați prea mult machiaj

Excesul de machiaj ne îmbătrânește cu siguranță, în special produsele pe bază de ulei care îmbâcsesc porii și provoacă inflamații. Iar diferite componente chimice, alcoolul usucă pielea și înlătură stratul de grăsime naturală care determină îmbătrânirea precoce.

7. Uitați de crema pentru pleoape

Cel mai simplu mod de îngrijire a tenului trebuie să includă crema pentru pleoape. În această zonă pielea este mai sensibilă și aici apar primele riduri. Dacă veți folosi produse speciale, veți evita semnele îmbătrânirii. Produsele pentru pielea din jurul ochilor stimulează producerea colagenului și elastinului, ceea ce fortifică pielea și micșorează ridurile din această zonă.

8. Dormiți cu fața pe pernă

Somnul pe burtă sau pe o parte cu fața pe pernă creează riduri și grăbește îmbătrânirea. Atunci când dormiți mereu pe aceeași parte, nu permiteți pielii să se uniformizeze în mod natural. Dormiți pe spate!

9. Este prea cald în locuință

Când afară este ger, vă doriți foarte mult ca în casă să fie cald. Dacă este prea cald, atunci umiditatea este redusă. Astfel pielea devine mai uscată și îmbătrânește mai repede. Folosiți umidificator, acesta vă va ajuta să păstrați pielea hidratată, deoarece pielea uscată se irită, crapă. De asemenea, puteți pune pe calorifere prosoape umede sau să puneți un vas cu apă pentru a umidifica aerul.

10. Ați exclus în totalitate grăsimile

Unele tipuri de grăsimi sunt pur și simplu necesare pentru tinerețea pielii. Acizii Omega-3 sunt folositori pentru inimă și se conțin în peștele gras (de exemplu, somonul și macrou), precum și în unele nuci (de exemplu, grecești) și semințe de in. Aceștia mențin elasticitatea pielii și previn formarea ridurilor. Consumați pește de cel puțin două ori pe săptămână.

11. Deseori stați cocoșați

Dacă stați mult timp la calculator și vă cocoșați, atunci spatele dvs. va avea o poziție incorectă și periculoasă pentru sănătate. Poziția corectă a coloanei este în formă de litera S. Dacă mereu stați cocoșat, coloana se deformează și poate cauza probleme. Stați cu spatele drept!

Desigur, cauzele îmbătrânirii sunt cel puțin 10 la număr: fumatul, alcoolul, situațiile de stres etc. Însă, încercați să schimbați cel puțin 10 aspecte din viața dvs., și veți arăta mult mai tinere și mai frumoase.

Fiți sănătoși!

error: Content is protected !!