10 nume de bebeluși interzise în întreaga lume

Dacă analizăm numele pe care le aleg vedetele pentru copiii lor, am putea avea impresia că nu ne mai poate surprinde nimic. Copilul lui Elon Musk și al cântăreaței Grimes se numește X Æ A-12, iar fiica lui Gwyneth Paltrow se numește Apple.

Ați știut că în unele țări există restricții cu privire la numele copiilor?

În Franța sunt interzise numele Nutella și Căpșună.

O familie franceză și-a numit fiica Nutella. Deoarece fata era tachinată de colegii săi, părinții au fost nevoiți să-i schimbe numele în Ella. Această întâmplare a fost    discutată și, prin urmare, guvernul țării a interzis oficial acest nume.

Un alt cuplu francez a dorit să-și numească fiica Fraise („căpșună”), dar nu i s-a permis deoarece în franceză are conotație vulgară. Fetița a fost numită Fraisine.

Numele Terminator este interzis în Mexic.

Acest nume a fost destul de răspândit în Mexic, însă, la un moment dat, erau prea mulți copii cu acest nume. De aceea autoritățile locale au decis să interzică numele Terminator.

Numele Ikea este interzis în Suedia.

Autoritățile suedeze au emis o lege conform căreia părinții nu au voie să le dea copiilor nume care le-ar putea crea disconfort.

Numele Camilla este interzis în Islanda.

În Islanda există o comisie specială care stabilește reguli clare pentru numirea nou-născuților. Numele Camilla, spre exemplu, este interzis deoarece în alfabet nu există litera „c”. Numele Kamilla, în schimb, este acceptat.

Numele Santa Claus este interzis în Ohio (SUA).

Robert William Handley, care locuiește în Ohio, adoră sărbătorile de iarnă. De aceea a încercat chiar să-și schimbe numele în Santa Claus, însă autoritățile locale i-au interzis utilizarea acestui nume. Bărbatului nu i-s fost pe plac această decizie și a intentat un proces pentru revizuirea cazului și, în cele din urmă, a obținut permisiunea de a-și schimba numele.

Mentă și Piatră în Germania.

Un cuplu din Germania a dorit să îi dea copilului numele Pfefferminze („mentă”). Dar cererea a fost respinsă pe motiv că „ar putea provoca glume”. Un alt refuz a primit și numele Stone (din engleză „stone”) deoarece „copilul nu se va putea identifica cu un asemenea obiect”.

Vineri și Blu în Italia.

În Italia este interzis numele Venerdì („vineri”) deoarece este un nume „amuzant sau rușinos”. Iar în 2018 autoritățile locale i-au interzis unui cuplu să-și numească fiica Blu (tradusă din italiană drept „albastru”). Decizia dată s-a bazat pe un decret prezidențial din 2000, care prevedea că „numele dat unui copil trebuie să se potrivească cu genul său”, iar Blu nu poate este un nume feminin.

Însă această interdicție nu se aplică în toată Italia. Gianluca Vacca și iubita sa Sharon Fonseca i-au dat fiicei lor numele de Blu Jerusalema. Cuplul locuiește în Bologna unde numele Blu este acceptat.

Numele Pluto este interzis în Danemarca.

În Danemarca părinții au voie să aleagă nume pentru copiii lor din lista oficială a guvernului, care conține aproximativ 7 000 de nume. Cei care doresc să dea un nume care nu este pe listă trebuie să obțină permisiunea oficială. Numele Pluton și Monkey, spre exemplu, sunt interzise.

Numele @ în China.

Un cuplu de chinezi a vrut să-și numească copilul @. Însă acesta sună ca „ay-ta” care în chineză se pronunță la fel ca expresia care înseamnă „a-l iubi”. Acest nume nu a avut succes deoarece în China este interzisă utilizarea simbolurilor în loc de nume.

Numele Prințesă este interzis în Noua Zeelandă.

În Noua Zeelandă este interzisă numirea copiilor Prințesă. Țara a respins acest nume deoarece este un titlu oficial. Iată lista numelor interzise: Prinț, Rege, Regină, Duce, Maior, Episcop, Sfânt, Domn, Doamnă, Constable și Baron.