10 motive pentru care bijuteriile din argint sunt bune de purtat în fiecare zi!

Dacă aveți impresia, că rolul bijuteriilor din argint este doar estetic, acest articol cu siguranță vă va convinge de contrariul. Caracteristicile și proprietățile impresionante ale acestui metal prețios au fost descoperite și apreciate încă din antichitate. Indienii purtau bijuterii din argint pentru a scăpa de migrene și a îmbunătăți aura.

În Grecia antică, rănile după bătălii ale soldaților erau vindecate mult mai repede, dacă pe pe ele se aplica un unguent cu particule de argint.

În Roma antică, patricienii foloseau exclusiv veselă din argint, deoarece erau convinși că aceasta distruge otrava, respectiv dispărea pericolul de otrăvire.

Vă prezentăm câteva motive moderne, dar nu mai puțin convingătoare pentru a adăuga mai mult argint în viața dvs:

1. Are un efect incredibil asupra apei

Știați că pentru a vă potoli setea, în caz că nu aveți apă, puteți să țineți un obiect din argint în gură?

Apa și vinul bogătașilor erau păstrate în argint. Ei foloseau tacâmuri, farfurii și pahare anume din acest metal. În acest mod băutura se îmbogățea cu proprietăți antibiotice naturale foarte eficiente.

În secolul trecut, fermierii americani aruncau monede din argint în gălețile cu lapte proaspăt, pentru a încetini procesul de aerare.

Rezultatele experimentelor efectuate de dr. Henry Margraf au arătat că argintul are capacitatea de a distruge 650 de microorganisme, viruși și bacterii în doar șase minute.

De aceea, în prezent argintul este folosit pentru fabricarea filtrelor în rezervoarele pentru apă, în avioane și nave spațiale. Argintul este cel mai simplu mod de a ucide microbii!

2. Are un efect minunat asupra dispoziției

Argintul intensifică emoțiile, activizează intuiția, stimulează activitatea creierului și absoarbe energia negativă.

Bijuteriile din argint pot ameliora stările de iritare, stres, sensibilitate excesivă și durerile de cap.

3. Încetinește procesul de îmbătrânire

Ionii de argint au un efect puternic imunomodulator, de aceea metalul este frecvent folosit în industria cosmetică – în formă pură și aliaje.

4. Contribuie la reducerea tensiunii arteriale și la normalizarea funcției inimii

5. Inelul din argint purtat pe degetul arătător normalizează funcția tractului intestinal

6. Vă scapă de energia negativă

Dacă purtați un pandantiv din argint în jurul gâtului sau o monedă din argint în portmoneu, vă veți proteja de toată energia negativă.

7. Stimulează senzualitatea feminină

Argintul este Yin, care este legat cu Luna și esența femenină. Alchimicii antici considerau argintul un metal al zeilor.

8. Vindecă rănile

Argintul este eficient împotriva infecțiilor. Încă de pe timpurile când în Egiptul antic argintul se folosea ca un antibiotic natural, el era prețuit mai mult decât aurul.

Înainte să apară antibioticele moderne, chirurgii coseau rănile pacienților cu ac din argint. Argintul este cel mai eficient mijloc pentru distrugerea microbilor și pentru vindecarea arsurilor grave, are un efect bactericid.

9. Este folosit pentru fabricarea instrumentelor medicale și a protezelor

Până în prezent argintul este folosit în stomatologie.

10. Îmbunătățește efectele benefice ale pietrelor prețioase

De aceea, bijuteriile de argint sunt confecționate prin combinarea cu pietre prețioase sau semiprețioase.

Este foarte bine când argintul se poartă în combinație cu pandative din pietre prețioase sau semiprețioase, în special cu amazonit, ametist sau turcoaz.

Având în vedere această informație, atunci când cumpărați bijuterii din argint, asigurați-vă că țineți în mână o bijuterie din metal de calitate înaltă. Cu cât mai mult argint pur este în bijuterii, cu atât mai mare este influiența lor asupra tuturor lucrurilor din viața dvs!