10 moduri simple de a explica matematica unui copil

În lume există o mare mulțime de științe captivante. Redacția noastră are convingerea că de fapt toate științele sunt incredibil de interesante și că ele pur și simplu nu ne-au fost predate cum trebuie. Noi am încercat să redevenim copii pentru puțin timp și să ne imaginăm cum am vrea să ni se transmită cunoștințele în matematică…

Păzea, vin bomboanele

© FrugalFun4Boys 

Matematica predată astfel va fi pe placul oricărui copil! Pregătiți din timp niște foi cu un anumit număr de cerculețe, indicând și numărul respectiv. Copilul va număr și va aranja în fiecare cerculeț câte o bomboană, care de altfel pot fi înlocuite cu biscuiți, fructe sau alte dulciuri preferate de copil.

Cleștele vesele

© pleasantestthing.com 

Mama vrea să înșire rufele? Nu, astăzi ea a adus cleștele pentru altceva. Pictați pe niște bețișoare de înghețată un anumit număr de fructe, iar pe clește scrieți numerele. Copilului îi va plăcea să potrivească cleștele cu bețișoare.

Matematică și zefir

© FrugalFun4Boys 

Toți iubitorii de dulciuri vor aprecia acest exercițiu! Tăiați în hârtie o cană mică și adăugați în ea numărul de bucățele de zefir care va cădea la aruncarea zarurilor.

Pauză muzicală

© FrugalFun4Boys 

O idee perfectă pentru părinții care sunt gata să îndure puțină cacofonie în numele matematicii. Atribuiți fiecărei clape de pe pian o anumită cifră și sugerați-i copilului să alcătuiască diferite numere apăsând clapele: 47, 126, 2944 etc.

Creștem propria grădină

© FrugalFun4Boys 

Creșteți o mică grădină cu ajutorul pompoanelor sau a unor biluțe din burete de diferite culori. Iar în serile de iarnă puteți împodobi pomul de Crăciun spre exemplu.

Mai mult sau mai puțin?

Țineți minte cât de dificile ni se păreau aceste exerciții la școală? Un crocodil și niște biluțe îl vor ajuta pe copil să înțeleagă repede datele problemei.

Împodobiți moșul de zăpadă

© pinterest 

Un alt exercițiu potrivit pentru zilele de iarnă. Schimbând pălăria moșului de crăciun, copilul va trebui să îi schimbe și hainele de fiecare dată. Pregătirea materialelor vă va lua ceva timp, dar în schimb veți avea un joc foarte util pentru dezvoltarea copilului dvs.

Mărul împărțit

© craftykidsathome.com 

Ah, împărțirea numerelor… Nu veți găsi un dascăl mai bun decât mărul! El este ideal pentru a fi împărțit în câte bucăți doriți, iar copilul va fi bucuros să mănânce câte una pentru fiecare răspuns corect.

Ceasul și împărțirea

© pinterest 

Un exercițiu superb pentru cei ce vor să însușească și împărțirea, și citirea ceasornicului. Termenii de “sfert” și “jumătate” vor fi foarte ușor de memorat!

Sărituri

© howweelearn.com 

O altă modalitate să deprindeți copilul cu cifrele. Lipiți pe podea niște cifre mari cu ajutorul benzii adezive colorate și lăsați-l pe copil să sară pe ele. Puteți dezvolta exercițiul făcând mici probleme de aritmetică, iar răspunsul la ele va reprezenta numărul de sărituri necesar. Veselia este garantată!

Înțelepciunea ceasului

© pinterest 

Acest ceas interactiv îl va ajuta pe copil să găsească ușor ora și minutele în funcție de indicația săgeților. Atrageți atenția la culorile săgeților și a fonului numerelor: orele și minutele ar fi bine să aibă propria culoare.

Păhărele

© depositphotos 

O idee genială! Scrieți pe cinci pahare cifrele de la 0 la 9, iar pe altele două semnele aritmetice: sumă, diferență, produs, egal etc. Rotind paharele și schimbându-le poziția, veți avea în față o întreagă enciclopedie aritmetică!