10 moduri mai puțin cunoscute, prin care pisica își exprimă dragostea față de tine.

Pisica a trăit mereu lângă oameni și i-a adus mereu benefici. În zilele noastre, datorită internetului, pisicile sunt foarte populare. Mulți cred că pisica este un animal ciudat, care nu știe cum să-și arate dragostea față de stăpânul ei. Unii o consideră indiferentă.

Dar cei care au o pisică acasă sunt conștienți că aceste animale, la fel ca și câinii, sunt capabile să-și arate dragostea.

Manifestarea dragostei lor este exprimată în forme mai complexe și speciale, prin urmare, mulți nu-și dau seama că pisicile astfel își arată sentimentele.

1. Când o pisică vă mângâie cu lăbuțele – este mai mult decât un masaj.

Acest gest este o amintire a primelor zile ale vieții. Cu o mișcare atât de blândă, pisoiul masează pieptul mamei pentru a elibera laptele prețios. Uneori aceste mișcări pot fi atât de energice, încât pot provoca incomodități, dar ar trebui să te simți flatat.

2. Un cadou este întotdeauna un cadou, oricât de ciudat nu ar arăta.

Cei care au o pisică în casă știu că uneori cadourile neobișnuite se găsesc pe covor, pe pernă − în general, oriunde. Uneori acestea pot fi îngrozitoare. De exemplu, pisica îți poate aduce pe pernă o șopârlă sau o pasăre mică. Dar un dar este întotdeauna un dar, nu uitați de acest lucru!

3. Dacă pisica își lipește capul ei de al tău – ea accentuează faptul că tu îi aparții.

Dacă vă uitați la lei în mediul lor natural, puteți vedea că ei își lipesc fruntea și obrazul unul de altul. Idee este că glandele pisicilor sunt răspândite practic în tot corpul, iar frecarea este o modalitate de a „marca” rudele cu mirosul lor, ceea ce întărește legătura în turmă.

4. Dacă pisica ta se uită la tine și uneori mijește ochii – consideră ca ea te sărută.

Acesta este un sărut cu ochii. Dacă o pisică se uită la tine și mijește ochii, înseamnă că astfel își exprimă dragostea și calmul.

5. Dacă o pisică își arată burta – nu este doar joacă. Astfel, ea își exprimă încrederea.

Pisica este un animal foarte prudent și suspicios. Să te culci și să-ți arăți cea mai vulnerabilă parte a corpului (de exemplu, burta) nu este doar o invitație la joacă. Expunându-și cele mai sensibile părți ale corpului ei, pisica arată că ea are încredere în tine.

6. Mișcările cozii pot spune multe.

Coada este elementul principal în comunicarea felinelor. Dacă vârful este înfășurat, înseamnă că pisica este calmă și se simte în largul său.

7. Pisica te mușcă pentru că te place. Astfel, ea își exprimă dragostea și încrederea.

Pielea pisicilor este foarte puternică. De aceea, atunci când pisicile se joacă și se mușcă reciproc în timpul jocului, ele nu-și provoacă răni. Dacă pisica ta te mușcă, înseamnă că te tratează ca pe cineva egal și dorește să se joace.

8. Dacă pisica se lipește de picioarele tale, înseamnă că ea își marchează teritoriul.

Dacă pisica se atinge de picioarele tale atunci când vii acasă, înseamnă că ea vrea să-ți simtă mirosul pentru a-și da seama că îi ești cunoscut.

9. Când toarce puternic și își ține ochii întredeschiși, ea își exprimă recunoștința.

Torsul este cel mai cunoscut mod de exprimare a recunoștinței. Este primul sunet pe care îl scoate un pui de pisică.

10. Dacă o pisică te urmează peste tot, ea își exprimă dragostea.

Unele pisici se comportă precum niște câini. Își urmează stăpânul peste tot. Dar dacă pisica ta nu face asta, nu înseamnă că nu te iubește. Probabil este foarte independentă.