10 moduri de utilizare a buretelui de vase din metal pe care nu le-ați știut

Suntem obișnuiți să credem că buretele de vase din metal este utilizat doar la curățarea tigăilor și a cratițelor. Din păcate, vasele de gătit moderne sunt extrem de sensibile la frecare, iar acest burete poate deteriora vasele după o singură atingere. Însă, nu este cazul să aruncați buretele din metal. Acesta este un obiect foarte util și poate fi folosit în nenumărate feluri.

1. Șlefuirea suprafețelor

Buretele din metal poate înlocui șmirghelul, atunci când doriți să pregătiți o suprafață pentru a fi vopsită. Buretele este mai avantajos, deoarece este mai elastic decât șmirghelul.

2. Ascuțirea foarfecelor

Foarfecele tocite sunt un alt motiv de utilizare a buretelui din metal. Îl veți ascuți în câteva clipe. Trebuie doar să tăiați buretele cu foarfecele. Apropo, după același principiu puteți ascuți foarfecele cu folia de aluminiu.

3. Curățarea uneltelor

Buretele din metal este perfect pentru îndepărtarea ruginii de pe uneltele și sculele de grădinărit. Dacă îl înmuiați în ulei, puteți prelucra uneltele foarte ușor. Elasticitatea buretelui vă va permite să curățați orice suprafață.

4. Împiedicarea înfundării scurgerii

Spălarea animalelor de companie este deseori un adevărat chin pentru participanții la proces. Mai mult, are loc înfundarea scurgerii de la blana acestora. Pentru a preveni acest lucru, acoperiți gura scurgerii cu un burete din metal, el nu va permite trecerea blănii de animal.

5. Crearea aspectului de lemn vechi

Cele mai iscusite meșterițe au adaptat buretele din metal și pentru lucrări de artă. Cu ajutorul acestuia puteți reda un aspect de epocă lemnului. Se toarnă oțet într-un vas, se pune buretele și se lasă peste noapte. Dimineața veți obține o soluție de metal cu care poate fi acoperit lemnul. Aspectul vintage este garantat.

6. Curățarea tenișilor

Tălpile tenișilor pot fi înălbite foarte ușor cu ajutorul pastei de dinți. Însă buretele din metal va face acest lucru mult mai repede.

7. Curățarea legumelor

Buretele din metal poate fi utilizat pentru curățarea legumelor. Spre exemplu, cartofi noi sau morcovi.

8. Curățarea solzilor de pe pești

Peștele poate să vă placă doar până în momentul când trebuie să-l curățați de solzi. Dacă veți încerca să o faceți în mod obișnuit, veți detesta peștele. Încercați să curățați solzii cu ajutorul buretelui de bucătărie. Procesul de curățare mult mai plăcut.

9. Aprinderea focului

Dacă metodele tradiționale nu funcționează sau nu le aveți la îndemână, dar aveți la dvs. o baterie (de 6 volți și mai mare) și un burete din metal, atunci nu vă veți pierde. Atingeți fibrele buretelui de polii pozitivi ai bateriei și buretele se va încinge. Mai departe trebuie să-l folosiți corespunzător.

10. Nu faceți niciodată acest lucru

Deși buretele din metal poate fi folosit în foarte multe moduri, totuși este interzis să curățați robinetele sau chiuvetele de depunerile de calcar cu acest burete. Da, calcarul se va curăța, dar vor rămâne zgârieturi pe suprafețele curățate și poate duce la ruginirea acestora.