10 moduri în care să scapi de păianjeni fără să folosești niciun fel de chimicale

Păianjenii în general sunt insecte cu un rol benefic pentru ecosistem. Dar asta e valabil pentru cazurile când aceștia trăiesc în exterior. Dacă aceste insecte încep să-și facă păienjenișurile în locuință și mai ales în bucătărie, aceasta devine o problemă majoră pentru oricine.

Dar din fericire există o mulțime de remedii de casă pentru a lupta cu invazia păianjenilor. Puneți-i la punct folosind acești 10 repelenți naturali:

1. Amestecați într-o sticlă cu pulverizator 3 pahare de apă, 1 linguriță de detergent de vase și 1 lingură de ulei esențial de mentă. Tocmai ați obținut un remediu ecologic foarte eficient, care nu îi omoară pe păianjeni, ci îi sperie.

2. Presărați scorțișoară pe perimetrul exterior al casei dvs. pentru a preveni intrarea păianjenilor în interiorul locuinței.

3. Înmuiați biluțe de bumbac în ulei esențial de mentă și așezați-le sub casă sau pe perimetrul exterior al casei.

4. Specialiștii afirmă că niște castane ținute pe pervaz vor avea efect repelent asupra păianjenilor.

5. Apa sărată este un alt remediu excelent împotriva păianjenilor. Dizolvați 30 g de sare în 4 litri de apă și stropiți direct păianjenii și păienjenișurile.

6. Faceți un amestec de apă și oțet în proporții egale într-o sticlă cu pulverizator și stropiți plintele, căile de ventilație și celelalte locuri problematice.

7. Frecați podelele, pervazurile și rafturile cu cărți cu coajă de citrice. Specialiștii afirmă că păianjenii nu suportă aroma de citrice, care are un efect fulminant.

8. Dacă ați găsit păianjeni în garderoba dvs., ar fi cazul să treceți la umerașe de lemn.

9. Tutunul este dăunător nu doar pentru oameni. Adăugați puțin tutun în apă și turnați-o într-o sticlă cu pulverizator, apoi stropiți toate căile de acces în interiorul casei.

10. O soluție surprinzătoare împotriva păianjenilor ar fi amestecul de apă și ulei de cocos în proporție de 2:1.

Ați folosit vreodată aceste metode pentru a scăpa de păianjeni? Care credeți că e cea mai eficientă?