Dacă fiecare dintre noi ar încerca să reutilizeze sticlele de plastic și să nu le arunce la gunoi, atunci vom dăuna mai puțin mediului înconjurător și vom confecționa lucruri utile și plăcute. Din sticlele de plastic puteți meșteri diverse obiecte fie decorative, fie mai practice. Astăzi vă prezentăm 10 modalități de utilizare a plasticului cu folos.
1. Vase pentru mici delicii
Partea de jos a sticlei poate fi transformată într-o farfurioară foarte drăguță în care pot fi servite nuci, fructe uscate. Tăiați partea de jos a sticlei și topiți ușor marginile pe fierul de călcat. Farfurioarele pot fi ornamentate după preferințele fiecăruia.
2. Suport pentru firele de tricotat
Sticlele de plastic sunt un suport minunat pentru firele de tricotat. Tăiați o treime din partea superioară a sticlei, treceți capătul firului prin gâtul sticlei, iar firele puneți-le în interior. Iar în timpul tricotării acestea nu vor mai „fugi” prin toată casa și nu vor fi o jucărie pentru pisicuță. Este un truc util pentru bunicuțe.
3. Cum să deschideți o sticlă?
Dacă vă este foarte dificil să deschideți o sticlă de apă minerală. Nu vă întristați. Luați un elastic și înfășurați-l în jurul capacului, repartizați-l uniform pe toată suprafața. Începeți să deschideți sticla împotriva acelor ceasornicului. Elasticul va asigura o bună adeziune cu capacul și o veți deschide ușor.
4. Lampă din sticlă (apa care strălucește)
Aveți nevoie de o sticlă cu apă și un telefon mobil pentru a improviza o lampă. Conectați la telefon lanterna, puneți telefonul pe masă sau pe suprafața necesară cu ecranul în jos, iar deasupra puneți o sticlă de apă. Lumina lanternei se va dispersa în apă și va lumina întreaga încăpere. Puteți lucra sau citi toată noaptea cu o astfel de lampă.
5. Draperii decorative
Draperiile din partea de jos a sticlei ne reamintesc de flori aeriene. Pentru confecționarea acestora veți avea nevoie de partea inferioară a sticlei și de ață pescărească.
6. Suport pentru hârtia igienică (vezi prima poza din articol)
Dacă v-ați mutat la casă nouă sau ați renovat casa și nu ați reușit să montați suportul pentru hârtia igienică, confecționați unul dintr-o sticlă de plastic de 5 litri. Tăiați partea superioară a sticlei, dați două găuri opuse, puneți în interior o rolă de hârtie igienică și introduceți un bețișor prin găurile laterale.
7. Suport pentru periuța de dinți
Acest suport pentru periuțe este confecționat doar din capacul de la sticlă și bandă adezivă dublă. Tăiați o bucată din capac de mărimea periuței și fixați capacul pe perete cu gaura în jos.
8. Pâlnie pentru bucătărie
Dispozitiv pentru turnarea lichidelor, numit pâlnie nu este un obiect de primă necesitate. Din acest motiv ea deseori lipsește din accesoriile pentru bucătărie. Dacă nu o aveți la îndemână în momentul potrivit, confecționați-o dintr-o sticlă de plastic. Decupați partea superioară a sticlei, deschideți capacul și folosiți-o ori de câte ori aveți nevoie.
9. Linguri de unică folosință
Din partea de jos a sticlei puteți confecționa cinci linguri. Conturați cu o cariocă marginile lingurii după cum este arătat în imagine și tăiați-o cu cuțitul. Prelucrați marginile cu o brichetă. Poate nu este atât de comod de mâncat cu ea, dar în situații extreme este cea mai potrivită.
10. Decor pentru fațada casei
Din capacele de la sticlele de plastic puteți ornamenta fațada casei. Aceasta va deveni o adevărată operă de artă!