10 modele învechite de încălțăminte care ar trebui înlocuite cu altele mai noi

Încălțămintea oferă imaginii noastre stil și accentele potrivite. Multe femei însă nu pot renunța la modelele din trecut, ceea ce le împiedică să arate bine.

Pentru a fi în pas cu moda vă propunem câteva alternative interesante.

1. Încălțămintea cu decor excesiv.

Aceste modele sunt deja învechite și arată ieftin. Optați, în schimb, pentru modele din piele netedă, fără elemente decorative suplimentare, care vor adăuga statut imaginii.

2. Cizme Ugg.

Cizmele Ugg creează adesea un aspect prea relaxat, chiar neglijent. În locul lor ar trebui să încercați cizmele pentru zăpadă.

Dacă preferați un stil laconic, ar trebui să alegeți modele monofonice. Iar pentru a adăuga accent imaginii, alegeți paleta colorată și imprimeurile neobișnuite.

3. Botine cu toc și platformă.

Astfel de modele s-au demodat de mult și, evident, nu vor adăuga stil imaginii. Cu toate acestea botinele cu platformă au o alternativă care vine din trecut – platformele. Alegeți modele cu vârf ascuțit și formă conică.

4. Tocuri foarte înalte și subțiri. 

Aceste modele sunt destul de periculoase, mai ales în sezonul rece deoarece există riscul de a vă luxa piciorul. De aceea este mai bine să alegeți încălțăminte cu toc gros, stabil sau cu toc subțire, dar jos.

5. Cizme lungi de tip ciorap.

Acest model a făcut loc cizmelor drepte până la genunchi, care adaugă stil imaginii.

6. Cizme până la jumătatea gambelor. 

Un astfel de model scurtează silueta, iar picioarele par mai groase. Puteți purta astfel de cizme doar cu rochii foarte lungi sau cu pantaloni largi. Stiliștii ne recomandă să alegem modele mai înalte și libere, care arată mult mai bine.

7. Botine Chelsea.

Acest model arată elegant și frumos pe picioarele femeilor, creând, pe de o parte, un casual, iar pe de altă parte, un aspect foarte interesant. Dar la moment stiliștii ne recomandă să renunțăm la clasicul Chelsea în favoarea unui model mai îndrăzneț – pe platformă.

8. Cizme-șosete.

Și acest model părăsește treptat lista tendințelor, locul lor fiind ocupat de cizmele cowboy, care vor completa cu ușurință orice aspect – de zi cu zi, de afaceri și festiv.

9. Botine cu decor de blană.

Designerii au abandonat acest tip de decor deoarece scurtează vizual picioarele. O alternativă sunt cizmele înalte de blană. Da, modelele din anii 2000 cuceresc din nou podiumurile.

10. Cizme de tip „acordeon”.

Până de curând acestea au fost tendința principală. Dar s-a dovedit că din cauza lor imaginea arată adesea neglijent și există riscul de a da impresia că sunt cu câteva mărimi mai mari.

Blugi băgați în cizme.

Cizmele înalte arată bine cu fuste și rochii, iar atunci când sunt combinate cu blugi, adaugă volum coapselor și scurtează vizual picioarele. Prin urmare, dacă alegeți să purtați blugi, optați pentru cizme scurte.