10 modalități de a prepara o cafea mai gustoasă decât cea de la restaurant

Pentru a prepara o cafea cu adevarat excelenta, trebuie sa cunoașteți câteva secrete.

1. Amestecați o jumătate de linguriță de zahăr din trestie de zahăr cu cafea, încălziți puțin la foc scăzut și apoi turnați apă. Zaharul se va carameliza și-i va oferi cafelei un gust și o aromă unice.

2. Pentru o cafea fără zaț în cană, adăugați o linguriță de apă rece în ibricul cu cafea și așteptați o jumătate de minut. Zațul de de cafea se va sedimenta și veți putea turca băutura fără a o filtra.

3. Cafea rece într-o zi fierbinte: ce poate fi mai delicios? În locul de cuburilor de gheață, care strică gustul băuturii, este mai bine să folosiți cuburi de cafea înghețată. Pregătiți câteva cești de cafea apoi adaugați zahăr în ele. Se răcește cafeaua la temperatura camerei, turnați-o în forme și puneți-o în congelator. Adăugați câteva cuburi de cafea în lapte și bucurați-vă de un cocktail delicios.

4. În combinație cu diferite mirodenii, cafeaua devine pur și simplu delicioasă! Adăugați în ibric un pic de cardamom, ghimbir, nucșoară sau scorțișoară și pregătiți cafeaua. Veți obține o băutură minunată, cu o aromă plăcută de condimente .

5. Dacă veți adăuga în cafea 2-3 cristale de sare cafea, aceasta va deveni mai aromată și mai moale.

6. Dacă doriți o cafea cu un gust mai intens, trebuie să luați ibricul de pe foc îndată ce cafeaua începe să fiarbă și să se ridice. Scoateți spuma, amestecați cafeaua și puneți-o iarăși la foc. Se recomandă să repetați procedura de trei ori.

7. Cafeaua poate fi nu doar băută, dar și mâncată sub formă de înghețată de cafea, care vă va reîmprospăta plăcut într-o zi fierbinte de vară. Se pregătește foarte ușor.

© theviewfromgreatisland

8. Pentru un gust moale și catifelat adaugați o jumătate de linguriță de unt în timpul preparării.

9. Dacă preferați cafeaua fără cafeină, adaugați 2-3 semințe de cardamom în ibric. Acest condiment distruge cafeina fără a schimba proprietățile benefice ale cafelei și-i oferă un gust mai picant.

10. Pentru a obține o cafea mai gustoasă, încălziți cafeaua în ibric timp de jumătate de minut, fără a adăuga apă.