10 mituri despre cum să economisim în călătorii, din cauza cărora am putea avea, în loc de litoral, o covată ponosită

Călătoriile ne îmbogățesc sufletul cu noi experiențe, ne ajută să descoperim lucruri, peisaje și să cunoaștem oameni noi și interesanți.

Pentru a obține o vacanță mai ieftină unii călători încearcă foarte multe metode. Însă, din păcate, multe dintre aceste metode sunt mituri și am putea cheltui foarte mulți bani.

1. Este profitabil să alegem zborurile low-cost.

Deși biletul este mai ieftin, trebuie să fim foarte atenți înainte de a-l cumpăra pentru că există mai multe capcane: acesta nu include transportarea bagajelor, mesele, nici chiar bagajul de mână sau posibilitatea de a schimba scaunele. Pentru toate aceste servicii se va achita o taxă suplimentară. Pe lângă aceasta ne-am putea confrunta și cu întârzieri sau anulări ale zborurilor.

2. Este convenabil să rezervăm din timp.   

Nu are sens să rezervați un bilet cu șase luni înainte, deoarece companiile aeriene, de regulă, stabilesc prețurile inițiale în baza tarifului obișnuit. Pe de altă parte, cumpărând biletele în ultimul moment, vom plăti în exces deoarece prețurile încep să crească cu circa 2 săptămâni înainte de plecare.

Soluția optimă este să procurăm biletele cu aproximativ 3 săptămâni înainte de plecare, deoarece este destul de posibil să prindem cea mai avantajoasă ofertă. Pentru a nu rata reducerile, puteți utiliza diferite aplicații speciale.

3. Hostelul este cea mai ieftină posibilitate de cazare.

Ofertele de pe Airbnb pot fi mult mai convenabile decât hostelurile și, pe lângă aceasta, apartamentele au, de obicei, bucătărie și spălătorie, ceea ce vă va ajuta să economisiți. Dacă utilizați serviciul CouchSurfing, puteți găsi cazare gratis. Dacă doriți să închiriați pe termen lung, atunci este mai bine să căutați oferte pe paginile locale:  în Budapesta, de exemplu, puteți folosi Budapest Rent and Apartments of Budapest. Prețurile pe aceste site-uri sunt mai mici, deoarece sunt pentru localnici, nu pentru turiști.

4. Este avantajos să închiriem o locuință în afara orașului.

Puteți căuta asemenea oferte doar în cazul în care preferați liniștea, deoarece nu veți putea economisi prea mulți bani; călătoria pentru a ajunge în oraș poate fi destul de costisitoare și, pe lângă aceasta, veți pierde și destul de mult timp.

În centrul orașelor puteți găsi destul de multe oferte la un preț rezonabil.

5. Tururile organizate nu merită banii.

De multe ori anume tururile oferă cel mai bun raport preț/calitate. Aceeași călătorie, efectuată pe cont propriu, poate costa mult mai mult. Tururile includ adesea servicii de ghidare, mâncare și transport or aceste oferte se obțin destul de dificil pe cont propriu.

6. Este convenabil să facem cumpărături în magazinele duty-free.

Pe vremuri cumpărăturile din magazinele duty-free erau un fel consolare în cazul în care întârzia zborul. Un studiu recent a constatat faptul că doar 10% din mărfuri sunt mai ieftine în aeroporturi. Scopul magazinelor fără taxe este că vânzătorul nu este impozitat, primind astfel mai multe beneficii.

7. „All inclusive” înseamnă că plătiți o singură dată.

Pentru a nu avea parte de surprize neplăcute, este important să precizați ce se include în tariful de bază, deoarece în unele cazuri nici Wi-Fi-ul nu este inclus în pachetul de servicii și trebuie să plătiți suplimentar pentru acesta.

8. Este mai avantajos să schimbați banii din timp.

Merită să schimbați doar o sumă mică, suficientă pentru a călători de la aeroport la hotel. Schimbul valutar efectuat în țară este, de obicei, mai puțin avantajos decât la destinație. O alternativă convenabilă este utilizarea cardurilor bancare pentru a retrage numerar sau pentru a plăti pentru diferite bunuri. Acest lucru este comod datorită faptului că se efectuează conversia valutară la cursul de schimb interbancar.

9. Este mai ieftin să rezervați mai multe bilete tur-retur în același timp.  

Pe vremuri rezervările tur-retur erau într-adevăr mai ieftine, dar din cauza concurenței între companiile aeriene, se poate întâmpla deja ca un bilet doar tur să fie mai ieftin.De aceea este bine să fiți cu ochii pe prețuri.

Nici rezervarea pentru mai multe persoane nu influențează prețul. Cu toate acestea merită să cumpărați separat bilete pentru fiecare membru al familiei, deoarece dacă numărul biletelor la cel mai mic preț se va termina, atunci vi se va vinde automat un bilet mai scump.

10. Recenziile online sunt de încredere.

Recenziile ar putea fi scrise sub influența emoțiilor sau a circumstanțelor. Acestea depind de faptul dacă persoanele călătoresc singure, cu familia sau în grup. De obicei persoanele care călătoresc împreună cu cineva scriu comentarii pozitive, în comparație cu persoanele care se află într-o călătorie de afaceri ori singure.

Pe lângă aceasta evaluarea depinde și de interesul călătorilor, deoarece unii dintre ei trebuie să-și mențină cumva reputația de călător „profesionist”, iar acest lucru se obține destul de ușor cu ajutorul criticii. Nu trebuie să uităm nici de persoanele care scriu comentarii pentru bani.

Ce metode mai cunoașteți pentru a economisi bani în călătorii?