10 mini-serii care ne vor trage chiar din primele episoade, le vom privi dintr-o singură răsuflare

Showrunner-urile lansează, în ultima vreme, proiecte cuprinse între 3 și 10 episoade pe care publicul le privește dintr-o singură respirație.

Am studiat ratingurile și recomandările criticilor și am pregătit o listă de seriale scurte pentru serile frumoase din acest sezon.

„The Pursuit of Love” (2021).

Miniseria este formată din 3 episoade. Lily James o interpretează pe aristocrata Linda, care visează la dragostea adevărată. În aventurile sale, eroina este însoțită de verișoara ei și de prietena fidelă Fanny. Prietenia lor este testată în timp, iar femeile își găsesc, în cele din urmă, fericirea. Potrivit criticilor, regizorul serialului „a creat o poveste în care viața și energia care se revarsă din cadru”, iar stilul serialului seamănă cu filmele lui Wes Anderson. La Rotten Tomatoes, serialul are un rating de 7,7 din 10.

Evaluare IMDb – 6,7.

„The White Lotus” (2021).

Un grup de persoane ajunge la o stațiune de elită hawaiană. Oaspeții sunt cazați în hotelul luxos White Lotus. După o săptămână de odihnă fără griji se dezvăluie laturile cele mai neplăcute ale caracterului tuturor eroilor și relaxarea se transformă în scandaluri. Seria are 6 episoade, sezonul 1 a avut un mare succes și, ca urmare, s- a luat decizia de a-l continua.

Evaluare IMDb – 7,7.

„The North Water” (2021).

Mini-serialul cu 5 episoade este ancorat în Anglia de la mijlocul secolului al XIX-lea. Un fost chirurg militar decide să meargă într-o expediție de vânătoare de balene în Arctica. Dar evadarea din trecut se transformă pentru el într-o luptă pentru supraviețuire în pustiul arctic. La bordul navei este un harpon și un criminal (Colin Farrell este de nerecunoscut în acest rol).

Evaluare IMDb – 7,8.

Chapelwaite (2021).

Serialul se bazează pe nuvela lui Stephen King „Destinul Ierusalimului” și este alcătuită din 10 episoade. Un văduv cu 3 copii, jucat de Adrien Brody, se întoarce la moșia familiei sale. Deoarece nu este acceptat de localnicii superstițioși, personajul începe să fie bântuit de viziuni teribile. Doar noua guvernantă este de partea văduvului, dar și ea are propriile motive de a se afla în vechiul conac.

Evaluare IMDb – 7,5.

„Brand New Cherry Flavor” (2021).

O tânără regizoare vine la Hollywood pentru a se întâlni cu un producător celebru. El este încântat de munca ei de debut și îi promite tinerei că va regiza următorul film. Cu toate acestea producătorul rupe acordul, iar eroina furioasă întâlnește o femeie ciudată care îi propune să se răzbune pe producător. Mini-seria are 8 episoade.

Evaluare IMDb – 7.3.

„Doctor rău” (2021).

Serialul care conține 8 episoade se bazează pe o poveste adevărată. Christopher Dunch câștigă cu ușurință simpatia pacienților săi. Cu toate acestea, în timp, se dovedește că, din cauza erorilor sale, a distrus viețile a multor zeci de oameni.

Evaluare IMDb – 7,7.

„The end” (2020).

O femeie în vârstă pe nume Edie devine văduvă. Pe lângă toate nenorocirile, eroina este supusă unei operații urgente. Pentru a fi mai aproape, fiica o transportă din Marea Britanie natală în Australia, dar o plasează într-un azil de bătrâni. O dramă dificilă despre valoarea vieții umane și a relațiilor de familie. Serialul are 10 episoade.

Evaluare IMDb – 7.3.

„Adevărul despre cazul Harry Quebert” (2018).

Romancierul american Markus Goldman își vizitează profesorul, scriitorul Harry Quebert. Chiar în acest moment mentorul eroului este acuzat de o crimă teribilă care a avut loc acum 33 de ani. Necrezând în vinovăția sa, Marcus începe propria sa investigație a circumstanțelor din trecut, pe parcurs scriind un roman. Serialul are 10 episoade.

Evaluare IMDb – 7,4.

„Comrade Detective” (2017).

Această mini-serie de comedie se desfășoară în România în anii 1980. Doi detectivi investighează circumstanțele dispariției unui coleg. Serialul are 6 episoade și este perfect pentru persoanele nostalgice pentru filmele cu detectivi sau de acțiune din anii 80 și 90.

Evaluare IMDb – 7.3.

„The Kettering Incident” (2016).

Dr. Anna Macy are lacune în memorie. Odată, după o altă perioadă de inconștiență, s-a trezit în orașul său natal, pe care l-a părăsit acum 15 ani după dispariția prietenei sale. Anna nu este deloc binevenită acolo. În 2016 serialul a câștigat 3 premii ale Academiei de Film și Televiziune din Australia, câștigând 3 nominalizări.

Evaluare IMDb – 6,8.