10 metode care vă vor ajuta să cumpărați produse proaspete și de calitate

De fiecare dată când ne facem plinul cu produse alimentare riscăm să cumpărăm fructe și legume necoapte sau fără gust precum și alimente expirate. Cu ajutorul unor metode simple am putea evita astfel de experiențe.

Vă propunem câteva trucuri care vă vor ajuta să cumpărați cele mai proaspete alimente.

Măsline.

Este mai bine să alegem măsline cu sâmburi deoarece, după ce sunt scoși, măslinele se pun într-o saramură care le distruge gustul.

Somon.

Peștele proaspăt nu ar trebui să aibă un miros de pește foarte pronunțat. Dacă simțiți acest miros, atunci cel mai probabil că peștele este învechit.

Un alt semn este culoarea. Somonul crescut la fermă are de obicei o culoare roz deschis, în timp ce somonul sălbatic are nuanțe mai închise. Dacă observați pete gri sau maro, este foarte probabil că peștele a fost depozitat foarte mult timp.

Curmale.

Curmalele proaspete pot fi zbârcite, dar nu foarte mult și nici nu ar trebui să fie prea tari. Fructele uscate sunt bune atunci când sunt cărnoase și au coaja ușor lucioasă. Nu ar trebui să aibă cristale de zahăr și pete albe, deoarece acesta este un indiciu că încep să se strice.

Usturoi.

Usturoiul proaspăt ar trebui să aibă un miros abia perceptibil. Dacă mirosul este puternic, atunci cel mai probabil este vechi sau a fost depozitat incorect.

Sfeclă.

Când cumpărați sfecla ar trebui să acordați atenție dimensiunii și rădăcinii sale. Este mai bine să alegeți sfecla mică, care este mai dulce.

Ouă de prepeliță.

Atunci când alegeți ouă de prepeliță, primul pas este să verificați cu atenție starea cojii: aceasta nu trebuie să fie deteriorată. Trebuie să ne amintim și despre termenul de valabilitate: până la 30 de zile la temperatura camerei și până la 60 – la frigider. Dacă nu este indicată data, atunci puteți determina prospețimea ouălor în funcție de greutate. Un ou proaspăt va cântări 10-12 g. Dacă greutatea este mult mai mică, aceasta înseamnă că ouăle de prepeliță (ca orice alte tipuri de ouă) au început deja să se usuce – este mai bine să alegeți altele.

Avocado.

Ar fi bine să evitați avocado cu pete închise la culoare, deoarece acesta ar putea fi un semn că fructul începe să se strice. Puteți presa puțin pe zona de lângă tulpină: dacă se apasă, atunci cel mai probabil fructul este prea copt.

Varză murată.

Varza murată are efecte benefice asupra organismului. Dar știați că cea mai bună este varza care are mai mult de 3 săptămâni? Și nu ar trebui să conțină oțet, deoarece acesta distruge bacteriile de acid lactic.

Rodie.

Iată la ce ar trebui să acordați atenție pentru a cumpăra cele mai bune rodii: forma fructului nu trebuie să fie perfect rotundă, ci unghiulară, iar netezimea și elasticitatea cojii ne arată că fructul este copt.

Lămâi.

În primul rând, o lămâie bună poate fi identificată după greutatea sa și grosimea cojii. Chiar dacă fructul este mic, ar trebui să fie greu. Coaja subțire și o adâncitură la codiță indică faptul că lămâia are un conținut ridicat de minerale.