10 metode care ne ajută să ne dăm seama dacă produsele sunt proaspete sau nu prea

Prospețimea și calitatea unor produse din supermarketuri sau piețe o putem evalua imediat. Dar există produse pe care le putem verifica doar acasă.

Am aflat câteva trucuri care vă vor ajuta să cumpărați doar produse proaspete.

Oul este proaspăt dacă gălbenușul este în mijloc.

După ce spargeți oul uitați-vă la gălbenuș. Dacă este în mijloc și în jurul lui este un albuș transparent, atunci oul este proaspăt. Gălbenușul trebuie să aibă volum, dacă este plat, nu îl consumați.

O altă metodă: puneți un ou crud, cu coajă, în apă. Dacă rămâne jos, atunci este bun. Dacă o parte iese la suprafață, înseamnă că oul nu este foarte proaspăt, dar este comestibil. Dacă iese complet la suprafață, aruncați-l.

Pentru a verifica dacă fructul avocado este copt, trebuie să ne uităm la codiță. 

Încercați să scoateți codița: dacă se scoate ușor, atunci fructul este copt. Dacă nu o puteți scoate, încă nu este copt.

Un dovleac bun sună a „gol”.

Pentru a determina dacă dovleacul este bun, ciocăniți cu degetele și ascultați sunetul. Dacă sună de parcă ar fi gol, atunci dovleacul este bun. La exterior trebuie să fie tare.

Nu aruncați iaurtul care s-a stratificat.

Uneori, dimpotrivă, aruncăm produsele bune. Când deasupra iaurtului apare un strat de lichid, consumați-l fără grijă, deoarece are multe substanțe nutritive. Dacă doriți o consistență netedă, amestecați iaurtul.

Peștele trebuie să fie tare.

Verificați întotdeauna peștele proaspăt. După ce apăsați cu degetul trebuie să revină la forma anterioară, iar solzii trebuie să fie tari și să se țină bine. Iar ochii trebuie să fie clari.

Lângă carnea de pui nu trebuie să fie lichid.  

Atunci când alegeți un pui, alegeți bucățile în jurul cărora este puțin lichid. Dacă ați scos puiul din congelator și ați observat că are multă gheață în jur, ar putea fi un produs necalitativ. Apropo, ar trebui să evitați puii cu pielea foarte roșie.

Cum se verifică prezența impurităților în uleiul de cocos.

Lăsați-l în frigider pentru 30 de minute. Uleiul de cocos se va întări, iar ceilalți aditivi se vor separa și vor forma un strat separat.

Sub primul strat al cojii de ceapă nu trebuie să fie pete.

Luați o ceapă și verificați-i primul strat de coajă. Dacă observați pete decolorate, ceapa ar putea fi mucegăită.

Alegeți lămâi galbene.

Putem determina foarte ușor dacă o lămâie este coaptă sau nu prea. Culoarea galbenă saturată și suprafața netedă ne ajută să recunoaștem că avem un fruct copt. În timp ce lămâile de culoare galben pal cu nuanțe verzui nu sunt cele mai bune.

Cumpărați boabe de cafea.

Amatorilor de cafea li se recomandă să nu cumpere cafea măcinată deoarece este, deseori, falsificată. Pentru a evita acest lucru puteți cumpăra boabe de cafea și să le măcinați acasă.