10 lucruri pentru care o franțuzoaică care se respectă nu va economisi niciodată

Stilul franțuzesc nu înseamnă doar un cardigan bej, blugi cu talie înaltă sau o rochie cu imprimeu floral și ruj roșu pe buze. Pentru Charlotte Gainsbourg, Caroline de Maigret, Lou Doyon stilul înseamnă mod de viață: o frumusețe naturală, o ușoară neglijență și un machiaj delicat.

Iată care sunt lucrurile pentru care o franțuzoaică nu va economisi niciodată.

1. Produse de îngrijire a pielii.

În Franța fetițele își îngrijesc tenul încă din copilărie. Mamele le învață pe fiicele lor procedurile de rutină: curățarea, tonifierea și hidratarea pielii. Femeile de aici folosesc produse cosmetice ieftine pe care le procură din farmacii.

2. Îmbrăcăminte exterioară scumpă și de calitate.

Femeile franceze „cumpără mai puțin, dar mai bun”. Acest lucru este valabil în special pentru îmbrăcămintea exterioară: de la paltoane și trenciuri până la bomber.

3. Evită accesoriile și încălțămintea ieftină. 

Secretul stilului franțuzesc constă în câteva accesorii atemporale pe care le aleg cu mare atenție și preferă doar materiale naturale: pantofi, genți și curele din piele, eșarfe de mătase sau de lână, cașmir, bijuterii din aur și argint. În același timp își cumpără tricouri și pantaloni ieftini. Această abordare este justificată: lucrurile realizate din țesături naturale, cu o îngrijire adecvată, rezistă ani de zile. Iar pe tinere nu le deranjează să-și cumpere o geantă de lux la mâna a doua.

4. Nu economisesc timp la prânz și vorbesc despre bucate.

Mamele franceze le permit copiilor să stea la masă împreună cu adulții. La prânz pot vorbi ore întregi despre diferite tipuri de brânzeturi, sosuri, rețete etc. Pot discuta cu multă pasiune despre deserturile lor preferate și despre experiențele lor culinare. Acest lucru are propriul său farmec și un avantaj: mănâncă puțin și lent.

5. Le place să meargă la piețe și nu pierd timp la cumpărături.

Femeile franceze au învățat să îmbine necesitatea și plăcerea. Cumpărarea produselor alimentare este, pentru ele, o combinație între mersul pe jos la piața fermierilor și socializarea. Și în alimentație aderă la principiul „calitatea este mai bună decât cantitatea”. Preferă să cumpere fructe și legume de sezon decât fructe exotice importate. De obicei la piață cumpărătorii și vânzătorii se cunosc bine, fac schimb de idei, discută, creând o atmosferă pozitivă.

6. Nu lucrează niciodată în detrimentul odihnei.

Femeile franceze iubesc independența materială, iar legea le permite să stea în concediu de maternitate maxim 5 luni. Dar asta nu înseamnă că după această perioadă petrec zile întregi la serviciu. Totodată majoritatea femeilor din Franța lucrează câte 7 ore pe zi. Zilele de odihnă sunt sacre pentru ele și nu vor munci niciodată.

7. Dedică mult timp artei.

Femeile franceze sunt inseparabile de lumea artei și a culturii. Își petrec weekendurile mergând la expoziții, muzee sau citind o carte. Pot discuta ore întregi despre cea mai recentă creație a lui Lars von Trier sau Pierre Soulages. Actrița și modelul Caroline de Maigret crede că stilul unei femei depinde de viața culturală pe care o duce: muzica pe care o ascută, filmele pe care le privește, tablourile pe care le admiră.

8. Nu se limitează la un singur set atunci când își cumpără lenjerie.

Lenjeria pentru femeile franceze este importantă nu numai din punct de vedere estetic. În Franța lenjeria constituie aproape un sfert din toate cheltuielile pentru îmbrăcăminte. Cel mai mult le plac brandurile autohtone. O lenjerie frumoasă le va crește stima de sine și starea de spirit.

9. Sunt delicate și retrase. 

Încă din copilărie fetele sunt învățate că trebuie să zâmbească chiar și atunci când sunt triste. Există și dovezi științifice pentru această abordare. Conform unui studiu recent mișcarea mușchilor feței pentru a simula un zâmbet poate îmbunătăți starea de spirit. Dar aici este important să nu exagerăm, la Paris, un zâmbet prea larg nu este văzut cu ochi buni.

10. Negru este culoarea dominantă din garderoba lor.

Franțuzoaicelor le place să poarte negru și creează ținute interesante cu ajutorul diferenței de texturi. Pot purta și haine gri sau albe.

Femeile franceze aleg naturalețea.

Femeile franceze nu încearcă niciodată să arate perfect. Nu se vor jena de vor avea o șuviță rătăcită sau câteva riduri fine.