10 lucruri pe care stilistii profesionisti nu vor cheltui nici un ban

Industria modei se dezvoltă vertiginos. Casele de modă lansează 5-6 colecții pe an, în timp ce mărcile mass-market reușesc să-și actualizeze sortimentul la fiecare 2 săptămâni.

Însă trebuie să știm că din cauza dorinței noastre constante de a ține pasul cu moda bugetul familiei are de suferit.

Am descoperit câteva articole de garderobă pe care stiliștii profesioniști le evită, dar fashionistele din întreaga lume continuă să le cumpere.

Blugii skinny de culoare albă. 

Stiliștii sunt de părerea că acest tip de blugi se potrivește doar unor femei, în timp ce modelele mai largi se potrivesc tuturor. Pe lângă aceasta trebuie să ținem cont de faptul că hainele albe strâmte necesită lenjerie specială.

Espadrile de designer.

În secolul al XIV-lea espadrilele erau considerate încălțăminte țărănească ieftină, care nu ținea foarte mult. Versiunile moderne nu sunt departe de cele originale. Talpa exterioară din frânghie de iută și partea superioară din material textil se uzează rapid, așa că nu merită să plătiți scump pentru o pereche de espadrile de designer, pe care o veți purta un singur sezon.

Același model de diferite culori.

Procurarea mai multor rochii de culori diferite, care ni se potrivesc perfect, este, desigur, tentantă. Dar stiliștii descurajează astfel de decizii. Este mai bine să nu vă umpleți garderoba cu același tip de îmbrăcăminte și să încercați ceva nou. Singurele excepții sunt tricourile, care necesită înlocuire regulată.

Chiloții „bunicii”.

Stiliștii și bloggerii de modă sunt convinși de faptul că lenjeria intimă, chiar dacă este ascunsă sub straturi de haine, creează o anumita stare de spirit și adaugă încredere în sine. Sau, dimpotrivă, o reduce. Viața noastră este prea scurtă pentru a purta lenjerie urâtă și incomodă. Din fericire, nu este complicat să găsim alternative comode și plăcute.

Haine lipsite de formă.

Ne-am obișnuit să purtăm prin casă haine largi și vechi în care nu am îndrăzni să apărem în public. Profesioniștii ne recomandă să acordăm atenție garderobei de acasă și să o facem cât mai plăcută din punct de vedere estetic. Putem opta pentru orice: de la seturi de mătase până la rochii stilate de casă. Ținutele frumoase pentru casă promit să adauge încredere în sine și să creeze o bună dispoziție.

Rochie lungă cu căptușeală scurtă.

O căptușeală scurtă care se vede sub fusta lungă face aspectul ieftin și inestetic. Stiliștii recomandă să alegeți ținute care au căptușeala de aceeași lungime cu fusta sau rochia.

Adidași cu călcâiele deschise.  

Experții recomandă să nu cheltuiești bani pe astfel de încălțăminte deoarece se va demoda foarte repede și nu este foarte comodă deoarece alunecă de pe picioare.

Botine-șosetă.

Stiliștii ne recomandă să investim în lucruri de bază, deoarece aceste botine se demodează foarte repede și nu sunt practice, mai ales pe timp de ploaie.

Articole din piele si piele întoarsă.

Pantalonii de piele sunt populari în sezonul rece. O varietate de culori, texturi și siluete atrage femeile, dar trebuie să nu uităm de faptul că această piesă vestimentară necesită îngrijire specială. Produsele din piele și piele de căprioară sunt foarte pretențioase deoarece trebuie depozitate într-un loc răcoros și uscat ferit de lumina soarelui, ferit de apă, ploaie și transpirație și necesită curățare regulată.

Tricotaje subțiri.

Stiliștii nu recomandă să cumpărați astfel de lucruri deoarece își pierd repede forma și se șifonează.