10 lucruri pe care stiliștii profesioniști nu vor cheltui nici un ban

Industria modei se dezvoltă vertiginos. Casele de modă lansează 5-6 colecții pe an, iar mărcile de masă reușesc să-și actualizeze sortimentul aproape la fiecare 2 săptămâni.

Din cauza dorinței de a ține pasul cu moda, bugetul nostru are inevitabil de suferit. De aceea, pentru a nu cheltui bani în zadar, vă propune o listă cu articole de garderobă pe care stiliștii profesioniști le evită, dar fashionistele din întreaga lume continuă să le cumpere.

Blugi skinny albi.

Stiliștii au 2 reclamații cu privire la blugii skinny albi. Sunt foarte pretențioși și nu se potrivesc aproape nimănui și necesită lenjerie specială. Modelele mai largi, în schimb, se potrivesc tuturor.

Espadrile de designer.

În secolul al XIV-lea espadrilele erau considerate încălțăminte țărănească. Având prețuri accesibile și ușoare, această încălțăminte nu servea pre mult timp. Versiunile moderne nu sunt departe de cele originale. Talpa exterioară de iută și partea superioară din material textil se uzează rapid, de aceea nu merită să le cumpărați dintr-un butic scump.

Același model în diferite culori.

Este tentant să cumpărăm același model de rochie, care ni se potrivește perfect. Dar stiliștii descurajează astfel de decizii. Este mai bine să nu vă umpleți garderoba cu același tip de haine și să încercați ceva nou. Singurele excepții sunt tricourile, care necesită înlocuire regulată.

Chiloții „bunicii”.

Stiliștii si bloguri de modă sunt convinși că lenjeria, chiar dacă este ascunsă sub haine, creează o anumită stare de spirit și adaugă încredere în sine. Sau, dimpotrivă, o reduce. La urma urmei, viața este prea scurtă pentru a purta lenjerie urâtă și incomodă. Din fericire există o mare varietate și avem de unde alege.

Haine de casă demodate sau lipsite de formă.

De obicei hainele pe care le purtăm prin casă sunt cele în care nu am îndrăzni să apărem în public. Profesioniștii ne recomandă să acordăm mare atenție garderobei de acasă și să o facă plăcută din punct de vedere estetic. Există foarte multe modele: de la seturi de mătase până la rochii stilate. Ținutele frumoase pentru casă promit să adauge încredere în sine și să ne ofere o stare de bine.

Rochie lungă cu căptușeala scurtă.

În cele mai multe cazuri căptușeala scurtă, care se vede prin sub o fustă lungă, face aspectul ieftin și inestetic. Stiliștii ne recomandă să alegem ținute care au căptușeala de aceeași lungime cu rochia.

Adidași cu călcâiele descoperite. 

Poate că nu există pantofi pe lume mai comozi decât adidașii. Cu toate acestea, experții recomandă să nu cheltuiți bani pe astfel de modele extravagante deoarece moda se schimbă cu viteza luminii și, pe lângă aceasta, astfel de adidași nu sunt comozi pentru activități în aer liber deoarece alunecă de pe picioare.

Botine-șosetă.

Stiliștii ne recomandă să investim în lucruri de bază, deoarece aceste botine se demodează foarte repede și nu sunt practice, mai ales pe timp de ploaie.

Haine din piele și piele întoarsă.

Deși haine din piele sunt la modă și atrag femeile, trebuie să nu uităm de faptul că necesită o îngrijire specială. Produsele din piele și piele de căprioară sunt foarte pretențioase deoarece trebuie depozitate într-un loc răcoros și uscat, ferit de lumina soarelui, ferit de apă, ploaie și necesită curățare regulată.

Tricotaje subțiri.

Înainte de a cumpăra o haină de in sau mătase, ar trebui să vă gândiți bine, deoarece țesăturile șifonate fără îngrijire adecvată arată de parcă ar fi fost luate de pe umărul altcuiva. Și acest lucru se aplică nu numai stofelor naturale scumpe, ci și tricotajelor subțiri.