10 lucruri pe care și le permit femeile scandinave, în timp ce altele nu au curaj

Femeile din țările scandinave sunt cunoscute pentru puterea lor interioară, frumusețea naturală, simțul stilului și, pe lângă aceasta, se iubesc și se prețuiesc foarte mult. Dacă vom analiza mai atent comportamentul lor, vom descoperi că în spate se ascunde o întreagă filozofie.

Iată care sunt principiile de viață ale unei femei scandinave moderne.

Au inițiativă atât la locul de muncă, cât și în viața personală.

Femeia scandinavă are o poziție clară atât în ​​profesie, cât și în dragoste (nu va ezita să înceapă o corespondență, să invite la o întâlnire ori să vorbească despre căsătorie).

Nu acceptă rolul de gospodină.

Relațiile de familie se construiesc ținând seama de interesele ambilor soți, iar responsabilitățile se repartizează. De exemplu tații stau des cu cei mici.

În Suedia bărbații au dreptul la 90 de zile de concediu de maternitate, iar guvernul se angajează să le ofere bărbaților și femeilor aceleași șanse pentru câștiguri și carieră de succes.

Nu încearcă să-și ascundă vârsta. 

Femeile scandinave sunt de părerea că toate etapele vieții au avantaje și se distrează la orice vârstă. Se consideră că doamnele daneze sunt cele mai fericite din Europa. Oamenii de știință explică acest lucru prin faptul că, odată cu vârsta, oamenii își dau seama ce anume îi face fericiți și își trăiesc viața din plin. Frumusețea vine din interior.

Nu aleargă după moda.

Femeile scandinave își cumpără îmbrăcăminte versatilă și de înaltă calitate. Aleg articole vestimentare de bază, cu o croială îngrijită, din stofe naturale. Tinerele norvegiene adoră lâna, puloverele fiind elemente indispensabile ale stilului lor de zi cu zi.

Nu gătesc în cantități mari și nu petrec mult timp în bucătărie. 

Bucatele complexe și rafinate sunt înlocuite cu sandvișuri. Matpakke este o tradiție norvegiană, care a apărut în anii 1930; prânzul se învelește în hârtie de ceară. Aceste sandvișuri pot fi mâncate rapid, iar restul timpului îl puteți petrece pentru a vă odihni.

Nu-și pierd cumpătul.

Descendenții vikingilor nu-și pierd niciodată cumpătul, încercând să rezolve calm conflictele, de aceea comunicarea cu ei foarte confortabilă și previzibilă. Acest lucru ar putea fi perceput, pe de altă parte, ca răceală și izolare.

Se îmbracă după timp.

Tinerele scandinave se îmbracă stilat pe vreme rece: pulovere, paltoane, fulare voluminoase, căciuli și mănuși.

Nu fac sport pentru a impresiona pe cineva.

În Scandinavia este important să nu te epuizezi practicând sportul, ci să obții plăcere. Femeile preferă schiul sau mersul pe jos. Nu degeaba mersul scandinav câștigă tot mai multă popularitate în întreaga lume.

Nu poartă bijuterii voluminoase. 

Preferă bijuteriile minimaliste, elegante, versatile și neobișnuite, poartă ani la rând cerceii lor preferați.

Nu se căsătorește doar pentru că „este necesar”.

Tinerele scandinave țin la libertatea lor, pot avea copii fără a fi căsătorite.