10 lucruri pe care mulți și le doresc pentru casele lor de vacanță, iar apoi regretă

Casele de vacanță ne ajută să evadăm din orașele aglomerate și zgomotoase.

Dar și ele ne dau bătăi de cap, mai ales amenajarea teritoriului de lângă casă.

Iată care sunt cele 10 lucruri frumoase, pe care mult și le doresc pentru casele lor de vacanță, dar care mai apoi le creează doar probleme.

Iaz decorativ.

Apa din iazurile decorative își schimbă rapid culoarea, apar mușchi, insecte, broaște care cântă noaptea. De aceea trebuie să luăm aminte, înainte de a opta pentru astfel de iazuri, că au nevoie de îngrijire permanentă, pentru care nu avem timp sau forțe.

Curte de beton.

Unii proprietari încearcă să economisească bani și folosesc beton. La prima vedere pare a fi soluția ideală, fiind un material ieftin și durabil. Dar aceasta este doar la prima vedere, deoarece, din cauza schimbărilor de temperatură, apar fisuri inestetice.

Piscină cu cadru.

Deși pare o soluție excelentă deoarece se instalează relativ ușor și este ieftină, are și dezavantaje care ne pot face să renunțăm la o asemenea plăcere. Principalul dezavantaj este că se deteriorează destul de repede și, pe lângă aceasta, trebuie să cheltuiți bani pentru apă pentru piscină (care trebuie schimbată periodic) și pentru produse speciale pentru dezinfectarea apei.

Lac cu pești.

Unele persoane au și iazuri cu pești ornamentali sau obișnuiți. Și aceste iazuri necesită o îngrijire permanentă: trebuie, de cel puțin 2 ori pe lună, să-l curățați cu detergenți speciali, să cheltuiți bani pe unelte și pentru un sistem de curățare. O altă problemă este că iazurile cu pești atrag adesea oaspeți nepoftiți precum șobolani și nurci.

Hamac.

Imaginea perfectă: stai în mijlocul unei poienițe într-un hamac și te uiți visător la cer. Dar trebuie să ținem cont de faptul că hamacele au mai multe dezavantaje: pe lângă faptul că sunt destul de incomode, se decolorează și se pot acoperi de mucegai. De aceea ar fi mai bine să cumpărați șezlonguri.

Mobilier nepotrivit.

Mobilierul din aluminiu nu este potrivit pentru zonele vântoase deoarece sunt prea ușoare. Mobilierul din lemn își va pierde aspectul din cauza umezelii. Mobilierul scump și frumos trebuie protejat, adică va trebui fie să construiți o magazie, fie să îl duceți de fiecare dată în casă. De aceea ar fi mai bine să alegeți un mobilier trainic, precum cel din ratan.

Groapă pentru compost.

La prima vedere pare a fi o soluție foarte bună, deoarece putem arunca toate deșeurile organice ca mai apoi să le transformăm în îngrășământ. Dar, pe lângă faptul că nu este cea mai plăcută priveliște, poate avea și un miros neplăcut, care i-ar putea deranja și pe vecini.

Copaci și arbuști plantați unul lângă altul.

De multe ori când plantăm copaci, uităm de regulile de plantare. Drept urmare, după câțiva ani, copacii și arbuștii încep să se înghesuie. De exemplu va fi destul de dificil să treceți pe lângă niște pini care au fost plantați la o distanță mai mică de 1,8-3,5 m.

Poteci de pietriș.

Pietrișul pare a fi, la prima vedere, o soluție ieftină, durabilă și rapidă. Dar are și dezavantaje. Dacă locuiți într-o zonă unde este zăpadă, va fi destul de dificil să o curățați.

Grătar staționar.

Dacă nu gătiți foarte des, nu vă grăbiți să instalați un grătar staționar deoarece, în primul rând, va costa mult mai mult decât unul portabil.