Ați observat probabil de mai multe ori că, după ce faceți curățenie, locuința Dumneavoastră nu arată impecabil. Ar putea fi din cauza că neglijați unele lucruri, care vă par invizibile sau nesemnificative. Dar, după ce veți atinge un mâner murdar, veți vedea o pereche de papuci murdari sau un prelungitor prăfuit, vă veți indispune.
Iată care sunt acele obiecte, care necesită mai multă atenție din partea noastră.
1. Caloriferele.
Deoarece avem impresia că acestea se curăță destul de greu, preferăm să le lăsăm așa cum sunt, dar, de fapt, curățarea caloriferelor nu este deloc dificilă: trebuie doar să-l aspirați folosind o duză îngustă și apoi să le ștergeți cu un burete înmuiat în apă cu săpun.
2. Coșul pentru rufe.
Coșul pentru rufe trebuie să fie curățat cu regularitate, deoarece aruncăm în el rufe umede, prăfuite, care pot conține urme de mâncare etc; coșurile din plastic pot fi ușor spălate cu apă curentă sau șterse cu un burete, cele de răchită pot fi aspirate și șterse cu o cârpă, iar coșurile de pânză se spală în mașina de spălat.
3. Papuci de casă.
Orice tip de papuci necesită îngrijire și dezinfectare; papucii de bumbac pot fi spălați în apă cu săpun, cei din blană se pot șterge cu un burete umed și după aceea cu prosoape de hârtie.
4. Mânerele frigiderului și ale dulapurilor din bucătărie.
Deoarece de multe ori le atingem cu mâinile murdare, mânerele se pătează și arată urât; pentru a preveni acest lucru, se recomandă, cel puțin o dată pe săptămână, să le curățați cu un burete înmuiat în apă cu săpun.
5. Pieptenele.
Praful, sebumul, mătreața și produsele de îngrijire a părului sunt un mediu excelent pentru reproducerea bacteriilor; pentru a preveni acest lucru, este suficient să clătiți pieptenele cu apă și șampon cel puțin o dată la 2 săptămâni.
6. Panourile de control ale electrocasnicelor.
Toate aparatele de uz casnic necesită atenție și curățare regulată, însă nu toate panourile de control pot fi curățate folosind aceeași metodă; pentru unele se pot folosi agenți chimici și chiar substanțe abrazive, iar panourile tactile se pot șterge doar cu o cârpă sau cu un burete înmuiat în apă și apoi uscate imediat.
7. Butonul toaletei.
Se recomandă să ștergeți butonul cu șervețele umede sau cu o cârpă înmuiată în dezinfectant.
8. Partea din spate a televizorului.
Chiar dacă partea din spate a televizorului se vede rar, ar trebui să-i dedicăm măcar câteva secunde și să o ștergem cu o cârpă moale din microfibră.
9. Suportul pentru periuțele de dinți.
Toată lumea știe deja că periuțele de dinți trebuie schimbate la fiecare 3-4 luni, dar uităm de suportul pentru ele, pe care este suficient să-l clătim cu apă fierbinte cel puțin o dată pe săptămână.
10. Prizele și prelungitoarele.
Acestea necesită întreținere atât în exterior, cât și în adâncituri deoarece acumularea de praf ar putea provoca un incendiu; pentru a le curăța folosiți un aspirator cu o duză îngustă.