10 lucruri obișnuite cărora minimaliștii le-au găsit un înlocuitor excelent. Și economisesc și bani

În lumea modernă este dificil să găsim o persoană care să nu fi auzit despre minimalism. Acesta este un mod de viață, a cărui esență este următoarea: cât mai puține lucruri, doar cele care sunt cu adevărat necesare și aduc bucurie. Minimalismul este strâns legat de grija față de planeta noastră.

Am pregătit câteva sfaturi despre cum ne putem raționaliza viața și economisi bani.

1. Recipiente din sticlă în locul celor de plastic.

Sticla este mult mai sigură și mai ecologică decât plasticul. Este un recipient care rezistă bine atât la temperaturi scăzute, cât și la cele ridicate. În plus putem stoca orice fel de mâncare în sticlărie: gătită, crudă, dulce sau acidă. Astfel de vase pot fi spălate în mașina de spălat vase și puse în cuptorul cu microunde.

2. Renunțarea la multe aparate de bucătărie.

Pentru gătit, de regulă, nu avem nevoie de foarte multe dispozitive, doar de aragaz, cuptor și cuptor cu microunde. Unele persoane însă nu-și poate imagina viața, de exemplu, fără prăjitorul de pâine sau aparatul de iaurt.

3. Încălțăminte.

Cumpărând o pereche de pantofi scumpă, dar de înaltă calitate, veți economisi bani. Renunțați la sandalele drăguțe care sunt la reducere și pe care le veți purta de maxim 3 ori sau a patra pereche de ghete de iarnă. Este mult mai practic să aveți mai multe perechi de încălțăminte pentru diferite ocazii: pantofi, cizme, adidași și sandale.

4. Veselă. 

Esența minimalismului constă în faptul că trebuie să avem doar lucruri necesare. Aceasta înseamnă că nu este nevoie să cumpărați un serviciu pentru 20 de persoane, pentru că ar putea să aveți oaspeți. Nu supraîncărcați rafturile cu obiecte inutile. Lăsați numai vasele pe care le folosiți în fiecare zi și puneți câteva farfurii și tacâmuri de rezervă.

5. Genți.

Geanta nu este doar un accesoriu decorativ, ci un lucru necesar. Prea multe genți de toate formele și culorile ne pot crea mai multe probleme decât bucurii. La fel ca în cazul încălțămintei este mai bine să aveți 2-3 genți de calitate, pentru scopuri diferite. Mai puține genți înseamnă că nu va trebui să transferați foarte des obiectele din una în alta.

6. Ceaiul vrac în loc de pliculețe de ceai.

Chiar și plicurile de „hârtie” conțin microparticule de plastic în compoziția lor. Dacă nu vă plac frunzele de ceai din cană, poți achiziționa un filtru de metal ori silicon.

7. Produse cosmetice.

Utilizați produse cosmetice de înaltă calitate și încercați să vă limitați la cele necesare. Loțiunile, creme sau glossurile arată foarte tentant, dar avem oare nevoie de ele?

8. Aparatul de ras reutilizabil.

Un aparat de ras clasic, desigur, este mai scump decât cele de plastic, dar durata de viață a acestuia este foarte lungă, trebuie doar să înlocuiți periodic lamele. Aceste mașini sunt fabricate, de regulă, din oțel inoxidabil, sunt ușor de curățat și își justifică repede costul.

9. Burete de baie din materiale naturale în loc de plastic.

Alegeți burete din materiale naturale precum cele de luffă, fibre de urzică sau iută, care sunt biodegradabile și ușor de utilizat.

10. Șervețele de ceară în loc de folia alimentară.

Aceste șervețele sunt un înlocuitor sigur și ecologic al foliei alimentare. Șervețelele de ceară pot fi cumpărate sau făcute acasă. Veți avea nevoie de o stofă de bumbac, ceară și o perie. Acestea sunt reutilizabile, pot fi folosite în loc de capac pentru farfuriile cu alimente, puteți înveli pâine, verdeață, brânză sau legume. Șervețelele de ceară pot fi spălate și le puteți utiliza până la câțiva ani.

Ce părere aveți despre minimalism?