10 lucruri neobservate care distrug imediat prima impresie despre locuința noastră

Pentru mulți dintre noi locuința este o reflectare a caracterului proprietarului, de aceea ne dorim să fie curată, ordonată și plăcută. Dar, de-a lungul vieții, devenim copleșiți de multe lucruri, ochii noștri se obișnuiesc și încetează să distingă ceea ce se potrivește în interior și ceea ce îl distrug.

Am descoperit câteva lucruri pe care oaspeții le vor observa atunci când ne vor păși pragul.

Dezordine pe masa din bucătărie.

Bucătăria este zona în care se desfășoară 3 activități principale: gătit, mâncat și socializare. Și dacă toate obiectele necesare pentru fiecare tip de activitate vor fi la vedere în același timp, se va crea haos.

Pentru a face ordine parcurgeți următorii pași:

— curățați toate zonele;

— determinați ce funcții îndeplinesc obiectele din jur;

— utilizați numai acele obiecte care sunt necesare pentru o anumită acțiune.

Cărți diferite și o mulțime de lucruri mărunte pe rafturi.

Există o metodă destul de controversată în decorul interior – aranjarea cărților invers. Deși pare a fi ciudată, s-ar putea să vă fie la îndemână.

Mai târziu le puteți aranja în mod mai tradițional ținând cont de:

— culoarea copertei;

— gen sau subiect;

— ordinea alfabetică.

Fotografii așezate aleatoriu pe pereți.

Amintirea momentelor emoționante ale vieții este cu siguranță importantă. Dar în cazul în care fotografiile sunt împrăștiate aleatoriu pe pereți, camera nu mai este confortabilă.

Iată câteva sfaturi simple despre cum să puneți fotografii pe pereți:

— alegeți un perete și un loc unde veți pune fotografii;

— decideți din timp care va fi dimensiunea și formatul acestora;

— imprimați fotografii de dimensiunea dorită;

— alegeți rame care se vor potrivi atât cu interiorul cât și între ele.

Încălțăminte lângă ușă.

Încălțămintea de lângă ușă, pe lângă faptul că arată neglijent, face și dificilă mutarea și strângerea. În plus, acumularea haotică de încălțăminte este pur și simplu neigienică.

Există multe metode de depozitare a încălțămintei. Puteți alege dulapuri deschise sau rafturi – acest lucru va facilita accesul. Sau, de exemplu, puteți folosi un pantofar care ocupă puțin spațiu și arată îngrijit.

Chei împrăștiate pe noptieră.

Situație standard: la intrarea în casă aruncăm cheile pe prima suprafață orizontală care ne iese în cale. Pe lângă faptul că arată neglijent, mai pierdem și timpul căutând cheile necesare.

Iată câteva idei despre cum puteți rezolva problema:

— utilizați un organizator pentru chei: un sertar al unei noptiere sau o cutie de chei;

— cârlige sau lipici pentru chei;

— atârnați o tablă magnetică la intrare, unde veți ține toate cheile.

Lucrurile din dulap.

Lucrurile îngrămădite pe dulapuri atrag imediat atenția. Dar nu este cazul să aruncați imediat lucrurile sau să le ascundeți pe balcon. Puteți folosi coșuri sau cutii frumoase și le puteți așeza pe dulapuri.

Haine pe scaun.

Afirmația „Cea mai bună garderobă este un scaun” este, desigur, o glumă. În cel mai scurt timp va crește un munte pe scaun și va fi foarte greu să găsiți lucrurile necesare.

Dacă nu aveți obiceiul de a pune cu grijă într-un dulap, puneți un dulap deschis în locul scaunului. De obicei este o bară cu umerașe, dar hainele de aici nu se vor șifona și veți găsi imediat.

Uscător de haine.

O altă problemă este uscătorul plin din mijlocul camerei. Și dacă spălați mai mult de o dată pe săptămână, acesta s-ar putea să nu fie niciodată pus la loc.

Pentru a evita aglomerarea spațiului trebuie să găsiți un loc unde să depozitați uscătorul și să faceți un program de spălare. O altă opțiune este achiziționarea unei mașini de uscat rufe.

Uscarea pantofilor și a hainelor pe caloriferele de încălzire este, de asemenea, inacceptabilă. Pe lângă faptul că lucrurile agățate nu arată prea bine, se uzează din cauza expunerii la temperaturi ridicate.

Plante pe pervaz.

Mulți sunt obișnuiți cu ghivece pe pervazuri deoarece este multă lumină și nu este necesar să aibă un loc special pentru ele. Dar această soluție are o serie de dezavantaje. Plantele blochează sursa de lumină naturală, împiedică deschiderea ferestrelor. În plus pervazul nu este întotdeauna decorat cu gust și nu este păstrat în ordine.

Există și alte soluții pentru plante:

— puneți ghivecele nu pe pervaz, ci deasupra ferestrei;

— folosiți plante pentru zonarea spațiului, așezându-le pe un suport;

— decorați masa cu o compoziție de plante, dacă este suficient spațiu;

— decorați un perete întreg cu plante ornamentale sau creați o mini-grădină.

Urme de lână și gheare pe mobilier.

Proprietarii își adoră animalele de companie, le iartă toate năzbâtiile și nu mai observă canapeaua zdrențuită sau lâna de pe mobilă.

Dacă aveți pisică în casă, aceasta neapărat își va ascuți ghearele. Sarcina noastră este să-i oferim un suport special. Și este mai bine să alegeți tapițeria de mobilier din materiale durabile ori să acoperiți canapele cu huse.

Lâna poate fi îndepărtată cu ușurință folosind o rolă cu bandă adezivă sau aspiratorul cu o duză specială pentru curățarea mobilierului.