10 lucruri inutile din bucătărie pe care ar trebui să le aruncăm la gunoi

Pe rafturile magazinelor apar, aproape în fiecare zi, aparatele și ustensilele pentru bucătărie, însă oamenii se încăpățânează să folosească în continuare lucruri pe care ar fi timpul să le arunce la coșul de gunoi.

Am descoperit 10 lucruri care, pe lângă faptul că nu sunt utile, pot fi și dăunătoare.

Vasele de teflon.

Avantajele gătirii în tigăile antiaderente sunt mai multe: mâncarea nu arde, economisim ulei și se curăță ușor.

Pe de altă parte există studii care au demonstrat că în corpul uman ajung, împreună cu alimentele gătite într-o tigaie de teflon, substanțe chimice dăunătoare.

Prea multe borcane cu condimente.

Ideea de a avea un set de condimente în bucătărie pare destul de bună, însă unele condimente le folosim foarte rar și stau pe rafturi adunând praf pe ele până expiră.

Perdelele din stofă.

Bucătăria nu este locul unde să vă avem perdelele și draperii din stofă deoarece trebuie spălate mult mai des decât cele din alte camere. Acestea absorb mirosurile alimentelor, se murdăresc rapid și se pătează.

Din fericire, există alternative foarte bune precum jaluzelele care pot fi curățate foarte simplu cu apă și săpun o dată pe săptămână.

Ustensilele de plastic.

Lingurile, spatulele și telurile din plastic ne pot atrage prin designul și prețul lor. Dar siguranța utilizării lor este discutabilă deoarece, în timpul gătitului, unele tipuri de plastic emană substanțe nocive care nimeresc în corpul nostru.

Produse de curățare agresive.   

Depozitarea acestor substanțe lângă cuptor sau zona de luat masa este periculoasă. Mai bine puneți toate produsele de curățat într-o cutie separată și ascundeți-le în cămară, într-un dulap sau pe un raft mai înalt pentru a proteja copiii și animalele.

Suportul de silicon pentru burete.

Suporturile pentru burete par a fi soluția ideală. Însă, după o perioadă, murdăria acumulată pe burete rămâne pe suport. În ciuda găurilor pentru scurgerea apei, umezeala rămâne înăuntru și, în timp, apare mucegai. Este destul de dificil de spălat aceste suporturi, nici după ce sunt scoase din mașina de spălat vase nu strălucesc de curățenie.

Este mai bine să schimbați buretele de bucătărie în mod regulat decât să luptați cu un astfel de suport neigienic.

Tigaia grill.

Aceste tigăi, care ar trebui să fie o alternativă a grătarului, însă ne dau destul de multe bătăi de cap deoarece procesul de gătit nu este prea plăcut: apare mult fum, din cauza suprafeței denivelate carnea se arde pe unele porțiuni și nu se prăjește pe altele. Și, apropo, spălarea unei astfel de tigăi este o adevărată tortură.

Folia de aluminiu.

Suntem obișnuiți să folosim folie de aluminiu nu numai pentru depozitarea alimentelor, ci și pentru prepararea acestora. Însă studiile arată că nu merită să facem acest lucru deoarece, atunci când se încălzește, aluminiul devine periculos pentru organismul uman.

Vesela din ceramică.

Mai multe studii au arătat că utilizarea unor astfel de vase poate fi periculoasă. Ceramica este perfectă pentru decor, mai puțin pentru alimente.

Formele din silicon.

Aceste forme practic nu diferă de cele metalice, cu excepția faptului că brioșele vor fi mai umede și mai puțin rumenite. Însă experiența arată că depunerile de grăsime și particulele mici de alimente rămase pe pereții de silicon ale formelor sunt foarte greu de îndepărtat. De aceea formele metalice tradiționale sunt mai practice.