10 lucruri greșite, pe care proprietarii animalelor de companie le tolerează în mod constant!

Chiar și cei mai iubitori proprietari de animale fac uneori greșeli, care pot crea o mulțime de probleme atât pentru ei înșiși, cât și pentru animale de companie. Cel mai des, acest lucru se datorează ignoranței simple. De exemplu, nu toți proprietarii presupun că suplimentele de vitamine, care ar trebui să îmbunătățească bunăstarea animalului, îi pot submina grav sănătatea.

Ne-am amintit de greșelile comune de îngrijire a pisicilor și câinilor, în speranța că acest lucru vă va ajuta să nu le permiteți în viitor. În cele din urmă veți găsi un bonus sub formă de sfat, care poate surprinde mulți proprietari de animale de companie. Deci, haideți să vedem ce greșeli trebuie evitate:

1. Trecerea bruscă de la hrana uscată la cea naturală (sau invers). 

Trecerea de la un tip de hrană la alta ar trebui să fie corectă și treptată. Schimbarea bruscă a hranei este întotdeauna un stres alimentar, care este însoțit de vomă, diaree și alte fenomene neplăcute. Trecerea de la o masă naturală la hrană uscată (sau invers) ar trebui să aibă loc fără probleme, timp de cel puțin 5 zile. În alimentația regulată a animalului, ar trebui să adăugați alimente uscate, crescând volumul în fiecare zi.

2. O toaletă pentru mai multe pisici. 

Fiecare animal de companie trebuie să aibă propriile boluri de mâncare și apă și cel mai important, toaletă proprie. Nu este vorba doar de igiena pisicilor. Animalul percepe mirosurile altor ca o interdicție de a fi într-un anumit loc. Pisica poate refuza cu ușurință să mănânce sau să meargă la toaletă dacă simte prezența adversarului.

3. Nu monitorizați prezența apei.

Când hrăniți un animal de companie cu alimente naturale, acesta se și hidratează. Dacă alimentația animalului constă din hrană uscată, trebuie să vă asigurați că în bol există întotdeauna apă. Deshidratarea poate duce la probleme grave de sănătate.

4. Nu urmăriți propriile cuvinte. 

Proprietarii calmează adesea animalul cu fraze precum “totul va fi bine”, de exemplu atunci când sunt pe cale să-l duceți la veterinar sau să se scalde. Animalele de companie își amintesc aceste cuvinte, ce în timp, devin un semnal pentru o pisică sau un câine că lucrurile vor fi în curând rele. Uitați de aceste fraze. Dacă aveți de gând să faceți ceva ce animalului nu-i place sau ce poate provoca stres, comportați-vă ca de obicei.

5. Cumpărați hrană calitativă.

În funcție de caracteristicile animalelor, acestea pot avea nevoie de diferite alimente. Acest lucru se aplică animalelor de companie tinere și în vârstă, precum și reprezentanților diferitelor rase (de exemplu, pisici cu păr lung și cele de rasa sphynx). Nu cumpărați hrană universală, ci preferați să acordați prioritate celei specializate – aceasta include vitaminele, mineralele și alte ingrediente importante, necesare pentru animale.

6. Lăsați pisica să iasă afară. 

Aerul proaspăt, desigur, este util pentru sănătate, dar pe stradă, pisica se află în pericol: câini agresivi, căpușe și purici, mașini, diverse infecții. Eliberarea unui animal de companie ar trebui să fie numai dacă locuiți într-o casă privată cu o zonă împrejmuită. În acest caz animalul trebuie tratat în mod regulat de paraziți.

7. Nu sunteți consecvent. 

Câinii înțeleg “niciodată” sau “întotdeauna”. Dacă nu doriți ca animalul dvs să facă lucruri interzise, nu-l lăsați să le facă în nici un caz. De exemplu, pentru ca câinele să nu doarmă în patul dvs noaptea, nu-l lăsați să stea pe pat în timpul zilei.

8. Lăsați câinele într-o mașină închisă. 

O greșeală flagrantă, caracteristică multor proprietari. Temperatura în mașină este întotdeauna mai mare decât pe stradă, iar vara mașina se transformă într-un cuptor real. Fără acces la aer, câinele se poate sufoca. În timpul iernii, lăsând animalul în mașină este, de asemenea, extrem de periculos: cu un motor care nu funcționează, animalul capătă hipotermie. Iar dacă motorul e pornit, animalul poate fi otrăvit cu monoxid de carbon. Apropo, legislația multor țări de astăzi vă permite să spargeți geamul mașinii dacă câinele stă acolo.

9. Lăsați pisica să doarmă pe calorifer. 

Pisicile iubesc locurile calde, astfel încât în sezonul rece dorm adesea pe calorifer sau în apropierea altor dispozitive de încălzire. Dar contactul prelungit al animalului cu obiecte fierbinți are ca consecință încălzirea excesivă a organelor interne. Pisica însăși nu poate sesiza nici un disconfort, deoarece receptorii săi nu funcționează ca la un om, dar câteva ore petrecute pe calorifer îi pot submina grav sănătatea. Dacă animalul nu dorește să părăsească locul preferat, puneți un prosop sau o cuvertură de pat, pliată de mai multe ori, pe calorifer.

10. Alegerea greșită a suplimentelor alimentare și vitaminelor. 

Calciul, mineralele și alte substanțe utile sunt esențiale atât pentru pui, cât și pentru animalele adulte. Cu toate acestea, trebuie de avut în vedere faptul că pentru fiecare rasă de câini există o normă proprie. Excesul și selecția incorectă a suplimentelor și vitaminelor pot duce la faptul că oasele animalului devin fragile, ceea ce vă amenință cu fracturi frecvente ale labelor.

Bonus: nu lăsați niciodată mâncarea în bol.

Pentru proprietarii de afaceri și persoanele ocupate, este foarte convenabil: se toarnă un bol plin de hrană pentru animale și se pleacă la drum. Cu toate acestea, animalul trebuie să respecte un program de nutriție, iar această abordare va determina pisica sau câinele să înceapă să mănânce prea mult. Aceasta, la rândul său, amenință animalul cu obezitate și alte probleme de sănătate. Dacă trebuie să lăsați un animal de companie singur pentru o perioadă lungă de timp, este mai bine să procurați un alimentator automat cu un cronometru, care va umple vasul cu alimente într-un timp strict stabilit.

Ce greșeli de îngrijire a animalelor la un moment dat ați permis? Ce altceva ar trebui să știe proprietarii de câini și pisici?

Așteptăm cu drag comentariile dvs.