10 lucruri care ocupă loc pe rafturi, deși ar trebui să fie aruncate la gunoi

Gunoiul este invincibil: se acumulează pe neobservate. Cea mai mare parte a spațiului de pe rafturi, în cămări și dulapuri este ocupată de lucruri pe care nu le folosim de ani de zile.

Deoarece suntem pentru o abordare rațională, am încercat să aflăm care sunt articolele de uz casnic ce ar trebui să fie aruncate sau înlocuite cu altele mai moderne.

Suport pentru tacâmuri.

Inițial, ideea unui astfel de suport a fost pur și simplu excelentă: apa se scurge din tacâmuri în poziție verticală. După uscare este suficient să le puneți imediat în dulap. Dar, în practică, pe acest suport se formează mucegai.

Bol de sos.

Bolul de sos, deși arată frumos, doar ocupă spațiu pe raft. Dintr-un astfel de vas este incomod să turnați cel mai comun sos – ketchup. De asemenea, la gătit, se folosesc adesea sosuri gata preparate în ambalaj. Într-un fel sau altul, dacă nu intenționați să organizați petreceri cu o servire specială, nu merită să cumpărați astfel de boluri.

Sosuri pe raftul frigiderului.

Verificați frigiderul – cu siguranță, sosurile care se află pe rafturile ușii au luni, dacă nu chiar ani. Rareori acordăm atenție termenului de valabilitate al sosurilor, deși în majoritatea cazurilor ambalajul deschis poate fi păstrat timp de 1 până la 6 luni.

Umerașe cu suport pentru pantaloni.

Rafturile magazinelor sunt pline cu diverse umerase: lemn, plastic, fier. Unul dintre acestea sunt umerașele cu suport pentru pantaloni, care, deși par comode, lasă urme și cute greu de îndepărtat. Experții recomandă depozitarea pantalonilor pe bară.

Cutii aparatelor electrocasnice.

Pentru ca garanția să fie valabilă este necesar să păstrați cutia, chitanțele și alte documente. Dar, de regulă, garanția la majoritatea articolelor de uz casnic expiră în 1-3 ani, dar cutia rămâne și ocupă spațiu în dulap ani de zile. De fapt, uneori nu este nevoie să le depozitați – citiți condițiile de garanție. Mulți producători acceptă dispozitivele fără ambalaj, este suficient cardul de garanție.

Raft în baie.

Raftul din baie, de regulă, își pierde rapid aspectul deoarece ruginește. Dacă ați decis deja să instalați un raft în baie, este mai bine să folosiți unul din plastic cu găuri în partea de jos, care se îngrijește ușor. Și este mai bine să păstrați un minim de produse cosmetice în baie – sub influența căldurii și umidității acestea își pierd din eficacitate.

Mânecar.

Pe lângă alte articole pe care nu le folosim aproape niciodată, mulți au mânecar pentru a călca mânecile cămășilor. Însă la moment tot mai puține persoane folosesc fierul de călcat, preferând să nu calce deloc. Prin urmare, dacă nu trebuie să călcați cămăși 7 zile pe săptămână sau nu sunteți croitor profesionist, puteți renunța la acest obiect inutil.

Prosop de bucătărie.

Prosopul de bucătărie trebuie schimbat la fiecare câteva zile, de preferat zilnic. Dacă o faceți mai rar, bacteriile se vor înmulți. Mai ales dacă ștergeți cu un prosop nu numai mâinile ci și masa, alte suprafețe sau vase. Este mai bine să folosiți o cârpă de unică folosință sau prosoape de hârtie.

Burete metalic de uz casnic.

Pe vremuri buretele metalic era indispensabil în bucătărie deoarece curăța cu ușurință cratițele și tigăile. Acum avem la dispoziție o serie bogată de produse și un astfel de burete, dimpotrivă, zgârie și strică stratul subțire al tigăilor moderne.

Storcător de citrice.

Sucul proaspăt de portocale este, fără îndoială, foarte gustos, dar până când îl obțineți și montați storcătorul (și apoi îl spălați), va trece mult timp și nu veți mai dori să beți suc. Este mult mai ușor și mai rapid să stoarceți sucul folosind metoda veche. Și nici nu trebuie să spălați vasele.