10 lucruri, care nu trebuie povestite nici măcar rudelor!

Cu toții știm din copilărie că nu este bine să minți, cu atât mai mult să-ți minți familia, prietenii sau rudele. Dar există lucruri despre care nu trebuie să povestiți nimănui. Deschiderea uneori nu este atât de binevenită. Dacă nu doriți să stricați relațiile cu nimeni sau să ajungeți în situații jenante, vă recomandăm să vă abțineți de la divulgarea informației despre viața personală.

Vă prezentăm 10 lucruri, care trebuie să le păstrați doar pentru dvs, fără a avea încredere în rude și prieteni.

1. Venituri

Acest subiect este un tabu pentru rude. Indiferent dacă aveți un venit modest, sau unul foarte impresionant, nu trebuie să povestiți despre această sumă. Atunci când povestiți rudelor despre venitul dvs, îi oferiți posibilitatea de se implica în bugetul dvs. Nimeni nu trebuie să vă distribuie (în gând sau în realitate) banii.

2. Datorii

Datoriile sunt doar problema dvs. Chiar dacă creditele și datoriile sunt apăsătoare nu trebuie să povestiți despre ele nici măcar rudelor. Cel mai probabil nu veți primi ajutor pentru a achita toate datoriile, dar cu siguranță veți fi condamnați. De ce să provocați oamenii la emoții negative?

3. Cheltuieli

Nivelul de viață și al cerințelor este diferit de la om la om. În dependență de venit vă decideți singuri cum și pentru ce să cheltuiți banii. Dacă doriți și în continuare, singuri să vă gestionați banii nu vă afișați cheltuielile. Puțini oameni sunt în stare să se înțeleagă între ei, mai ales când este vorba despre bani și cheltuieli. Cina într-un restaurant scump sau o călătorie pentru care ați cheltuit ultimii bani nu vor fi înțelese de toată lumea.

4. Probleme

Oricât de mult ați dori să împărtășiți grijile cu rudele, nu uitați maximul pe care îl veți primi – veți doar ascultat. Nu vă așteptați ca cineva să se grăbească să vă rezolve problemele. Pentru a nu vă supăra ulterior sau a asculta lecții de viață, trebuie să rezolvați problemele pe cont propriu, fără multă vorbă.

5. Obiceiuri

Nimeni din noi nu este perfect, dar oamenii sunt foarte intoleranți față de greșelile altora. Nu contează dacă beți câteva pahare de vin la cină sau fumați – nu trebuie să povestiți nimănui despre aceste obiceiuri. Ceea ce este o normalitate pentru dvs, pentru altcineva poate părea un motiv de a vă adresa unui narcolog. Nu trebuie să vă supărați rudele.

6. Perspective

Vi s-a oferit o promovare la sfârșitul proiectului? Desigur este o veste foarte bună, dar numai pentru dvs. Nu vă grăbiți să-i sunați pe toți și să povestiți despre viitorul fericit care vă așteaptă. Depuneți toate eforturile și energia pentru a obține ceea ce doriți și doar vorbiți despre perspective. Veți reuși să faceți acest lucru după ce veți fi promovat.

7. Cumpărăturile planificate

Nu contează ce vreți să cumpărați, o mașină, cel mai nou model de telefon sau a douăzeci și cincea rochie – povestiți despre acest lucru doar după ce ați făcut cumpărătura. Este puțin probabil să fiți sprijinit de rude și cu siguranță vă vor distruge toată plăcerea de la cumpărătură.

8. Vacanța planificată

Încă un subiect care trebuie discutat postfactum. După o perioadă în care ați muncit foarte mult planificați câteva zile de odihnă? Perfect, dar faceți acest lucru în tăcere. Veți povesti mai târziu cât de bine ați petrecut timpul în vacanță.

9. Activitățile planificate

Schimbarea locului de muncă, a funcției, a profesiei – toate acestea nu sunt subiecte în care obligatoriu trebuie să vă consultați cu cineva. Aceste decizii trebuie să le luați singur, deoarece nimeni nu știe mai bine decât dvs ceea de ce aveți nevoie. Nu veți putea evita sfaturile ”consilierilor” care vă înconjoară, în cazul dacă veți povesti despre planurile de viitor.

10. Planurile de viitor

Deja ați înțeles că cuvântul ”planificare” preferă tăcerea și liniștea. Orice planuri pentru viitor nu trebuie să fie divulgate. Succesul îi iubește pe cei care merg spre el cu încăpățânare și nu doar vorbesc despre el la fiecare colț. Da, rudele sunt oameni apropiați, dar trebuie să le povestiți despre succesele obținute și nu despre planuri.

Nu în zadar se spune că tăcerea este de aur. Oricât de mult doriți să povestiți despre viața dvs, mai întâi gândiți-vă bine!