10 lucruri care nu-și merită banii, chiar dacă toată lumea le cumpără

Varietatea de mărfuri de pe rafturile magazinelor moderne este uimitoare. Avem mereu ocazia să găsim orice ne dorim. Dar această abundență tinde să orbească consumatorii și duce la procurarea unor obiecte foarte scumpe sau inutile.

Iată câteva obiecte care nu-și merită banii:

10. Accesorii pentru smartphone.

În fiecare an apar noi și noi gadget-uri pentru smartphone-uri: încărcătoare fără fir, suporturi pentru mașină, trepiede și multe altele. Selfie stick a fost cândva la modă, iar acum, datorită dezvoltării TikTok , lămpile cu inel în top. Cu toate acestea, înainte de a face o achiziție, ar trebui să vă răspundeți sincer la întrebarea dacă un astfel de dispozitiv va fi folosit sau se va prăfui.

9. Săpun confecționat manual.

Să fim sinceri, este foarte incomod să folosim săpunuri care au o formă complexă. Chiar și când vine vorba de arome și compoziție, puteți găsi săpunuri care au o formă obișnuită și care vor fi mai ieftine, deoarece se fac mai ușor.

8. Produse dubioase de înfrumusețare.

Adesea, înțelegem intuitiv că avem în fața noastră un alt fleac reclamat. Dar cât de greu este să renunți la iluzii! Și sperăm că bărbia dublă va dispărea în 5 minute datorită măștii de lifting pentru corectarea ovalului feței, iar genele nu vor mai trebui vopsite sau lipite, dacă vom folosi gene cu magneți.

Dar până la urmă ne dăm seama că am cumpărat lucruri inutile.

7. Apa de marcă.

Apa din pahare, vase de sticlă sau alte ambalaje concepute de marketeri este atrăgătoare. Dar merită să rețineți că satisfacția rămasă de la o astfel de achiziție nu merită deloc banii.

Apa îmbuteliată în general este foarte scumpă. De aceea ar fi bine să procurați o sticlă specială pentru sport, care va rezolva problema odată pentru totdeauna.

6. Aparate specifice de bucătărie. 

Grătar electric, aparat de făcut vafe, iaurt etc. sunt atrăgătoare și, să recunoaștem, fiecare dintre noi a achiziționat cel puțin o dată acest gen de aparate de bucătărie, care, după câteva utilizări, s-au mutat în cel mai îndepărtat colț al dulapului.

Cu toate acestea, unele persoane le pot folosi. Prin urmare, singurul lucru pe care l-am putea recomanda este doar să vă gândiți cel puțin trei zile cât de necesar și important acest lucru.

5. Hârtia cerată.

Moda pentru produsele ecologice ne obligă în mod constant să aducem ceva nou în casă, fie că este vorba de tacâmuri din lemn sau o periuță de dinți din bambus. O altă invenție sunt șervețelele cerate, niște bucăți de hârtie impregnate cu ceară de albine. Sunt folosite pentru a împacheta alimente în loc de folia de aluminiu sau cea alimentară. Ce vă împiedică să păstrați pur și simplu alimentele în recipiente, bunăoară în cele de oțel, care sunt ecologice? Este simplu și mult mai ieftin.

4. Pachete zip-lock.

În unele cazuri astfel de pachete sunt cu adevărat comode, pot fi o alternativă la cutiile de prânz, dacă luați sandvișuri cu dvs.: ocupă mai puțin spațiu în geantă decât un recipient. În plus, le puteți găsi multe alte aplicații utile în viața de zi cu zi.

Cu toate acestea, când vine vorba doar de a congela ceva sau de a împacheta brânză, pâine sau castraveți, va fi mult mai ieftin să folosiți pungi obișnuite de plastic, pe care le puteți arunca mai târziu.

3. Ustensile specifice de gătit.

Printre dispozitivele moderne pentru gătit există unele extrem de utile, fără de care este dificil să ne imaginăm viața. Dar există și multe care, deși sunt ieftine, se folosesc atât de rar încât ocupă doar spațiu pe rafturi.

2. Încălțăminte pentru bebeluși.

De fapt, în primul an de viață, copilul în general nu are nevoie de încălțăminte. Încălțămintea poate fi necesară doar pentru a-l proteja de suprafețele reci, dar în aceste cazuri este mai bine să procurați șosete sau papuci anti-alunecare. În plus, este o idee destul de ciudată să-i cumpărați încălțăminte scumpă de marcă, deoarece este o risipă, deoarece el va crește foarte repede.

1. Aparate de ras la modă.

Bineînțeles, aparatele de ras pentru femei arată frumos, având culori plăcute. Dar merită să plătești în plus pentru ele? În plus, înainte de a le cumpăra, trebuie să acordați atenție prețurilor pentru pentru lamele interschimbabile.

Există aparate metalice, ale căror lame sunt mult mai ieftine. Și deși sunt promovate în principal pentru bărbați, sunt perfecte și pentru femei.