10 lucruri care ne încarcă viața, dar ne pare rău să le aruncăm, deși ar trebui

Confortul casei este influențat de mai mulți factori, iar unul dintre aceștia este numărul de obiecte vechi sau inutile acumulate.

Iată care sunt obiectele care nu ar trebui să mai ocupe spațiu pe rafturi și în dulapurile noastre.

Piese vestimentare incomode, dar frumoase.

De multe ori cumpărăm anumite obiecte deoarece erau la reducere sau pentru că a rămas doar mărimea noastră. Dar mai apoi descoperim faptul că pantofii minunați ne rod și nu putem merge, iar lenjeria ne strânge. Este un adevărat chin să le purtăm. De aceea ar fi bine să renunțăm la asemenea lucruri.

Materiale și accesorii pentru hobby-urile nerealizate.

Să presupunem că v-ați înscris la lecții de dans și v-ați cumpărat și o pereche de pantofi speciali. Dar, după câteva lecții, ați renunțat, iar pantofii, pe care i-ați încălțat de câteva ori, au rămas în dulap. Și de fiecare dată când îi vedeți, vă gândiți: „Trebuie neapărat să încep să dansez din nou”. Dar, în loc să așteptați acel moment, este mai bine să vindeți ori să donați obiectele pe care nu le folosiți.

Probele de parfumuri și produse cosmetice.

În magazinele de produse cosmetice ni se oferă probe de creme, șampoane sau parfumuri. Dar, de multe ori, acestea stau pe raftul din baie. Există doar două soluții: să le folosiți pe toate ori să le aruncați la gunoi.

Cardurile de reducere.

Toată lumea are carduri de reducere de la magazinele preferate, care, în cele din urmă, se adună și nu ne mai încap în portofel. Pentru a evita acest lucru puteți accesa serviciul Google Pay sau „Wallet”.

Lucruri fără pereche.

Șosetele sau mănușile rămase fără pereche nu mai pot fi utilizate, de aceea, chiar dacă vă plac, ar fi bine să renunțați la ele.

Condimente expirate.

Majoritatea condimentelor au un termen lung de valabilitate, dar oricum expiră. De aceea ar fi bine să le păstrați în recipiente etanș și să le aruncați pe acelea pe care nu le folosiți ori stau de mult timp pe rafturi.

Cadouri care nu vă plac. 

Fiecare dintre noi are asemenea cadouri, care ocupă doar spațiu, dar ne pare rău să le aruncăm. O idee bună ar fi să le donați.

Congelator supraîncărcat.

De multe ori congelatorul este lăsat uitării. Dar nu uitați: chiar dacă alimentele stocate vor expira, nu vor emite miros neplăcut. De aceea este bine să verificați dacă produsele rămase în congelator au expirat și să le aruncați.

Bijuterii ieftine învechite.

Aceste bijuterii, deși la început arată bine, odată cu trecerea timpului metalul se întunecă și este mai dificil de curățat. De aceea vă recomandăm să faceți ordine în cutia de bijuterii și aruncați cerceii sau inelele uzate.

Obiecte de același fel.

De multe ori cumpărăm anumite obiecte mai moderne și de calitate, dar ne pare rău să renunțăm la cele vechi. Dacă ați înlocuit obiectul cu unul nou, înseamnă că a existat un motiv pentru aceasta. De aceea ar fi bine să dăruim, să vindem ori să aruncăm obiectele pe care le-am înlocuit.