10 lucruri care ne fac bucătăria incomodă și dezordonată

Cercetătorii de la Universitatea din Carolina de Nord au descoperit că la momentul actual circa 70% dintre femei gătesc acasă și petrec, în medie, 71 de minute pe zi în bucătărie. Acesta este unul dintre cele mai importante locuri din casă, prin urmare ar trebui să fie comod și curat. Pentru aceasta chiar și cea mai pricepută gospodină are nevoie de mult timp și efort.

Echipa noastră a selectat o listă cu obiecte inutile, deranjante și chiar periculoase care nu au ce căuta în bucătăria noastră.

1. Mobilă fără plinte.

Sub dulapurile din bucătărie se va acumula praf, păr de la animalele de companie, resturi și murdărie. Pentru a curăța aceste locuri greu accesibile este nevoie de mult timp și pricepere.

Pentru a simplifica procesul, puteți comanda niște plinte pentru mobilă..

2. Podeaua texturată.

Fiecare adâncitură de pe podeaua bucătăriei este ca un magnet pentru murdărie. Cu cât este mai netedă podeaua, cu atât mai rapid veți putea face curățenie.

3. Prosoape universale.

Cercetătorii au cultivat bacterii de pe 100 de prosoape de bucătărie după 1 lună de utilizare; aproape jumătate dintre acestea conțineau bacterii dăunătoare. Au fost descoperite mult mai multe bacterii pe prosoapele utilizate în mai multe scopuri, inclusiv ștergerea vaselor, uscarea mâinilor și ștergerea suprafețelor, decât pe prosoapele utilizate pentru un singur scop.

Prin urmare, gospodinele bune au cel puțin 2 prosoape în bucătărie și le schimbă în fiecare săptămână. O opțiune și mai igienică sunt prosoapele de hârtie: se utilizează o singură dată, ceea ce înseamnă că microbii și bacteriile nu se acumulează pe ele.

4. Set de cuțite.

În primul rând acesta va ocupa mult spațiu pe o suprafață de lucru deschisă, ceea ce înseamnă că se va prăfui și murdări și va avea nevoie de îngrijire suplimentară. În al doilea rând aceste seturi conțin un număr prea mare de cuțite care nu se folosesc practic deloc; 3 cuțite bune sunt mai mult decât suficiente.

5. Conducta de ventilație deschisă.

Aceasta se curăță foarte greu deoarece praful se acumulează în pliurile mici. Un sistem de ventilație din plastic poate fi o alternativă bună: este mai ușor de întreținut, trebuie să-l ștergeți-l din când în când cu o cârpă umedă. O altă idee ar fi să alegeți un set de bucătărie până în tavan și să ascundeți toate țevile.

6. Containere.

Este bine să aveți mai multe containere pentru depozitarea cerealelor, dar cutiile de plastic neutilizate sunt un adevărat coșmar pentru bucătărie. Containerele alimentare de unică folosință nu sunt potrivite pentru depozitarea alimentelor.

7. Gageturi pe care nu le utilizați.

Toasterul care a început să ardă pâinea, blenderul care stropește bucătăria și lista poate continua. Chiar dacă ne pare rău, trebuie să le aruncăm. Aparatele de care nu mai avem nevoie pot fi dăruite sau chiar vândute celor care le vor folosi. Acest lucru va reduce timpul petrecut pe curățarea rafturilor și va elibera spațiu pentru obiectele necesare.

8. Insula de bucătărie cu aragaz.

Chiar dacă dimensiunea camerei vă permite să plasați o insulă de bucătărie cu aragaz în mijloc, este mai bine să renunțați la această idee. Dacă se va stropi cumva aragazul, va trebui să spălați aproape întreaga bucătărie. Este mai bine să instalați o chiuvetă în loc de aragaz și să aveți o zonă de lucru suplimentară.

9. Aparate electrocasnice pe pervaz.

Acestea ar putea să se defecteze rapid din cauza condensatului. Cuptorul cu microunde poate sta pe un raft, iar spațiul de pe pervaz poate fi folosit pentru amenajarea unei zone de lucru suplimentare.

10. Depunerile de calcar.

Aceste depuneri pot fi periculoase pe termen lung, atât pentru aparat cât și pentru noi. Puteți curăța fierbătorul cu oțet, acid citric sau cu bicarbonat.