10 lecții ale lui Buddha, ce ne scapă de suferință!

100% garanție a fericirii!

Budismul este o învățătură antică indiană. Din punctul de vedere al doctrinei budismului clasic, „Buddha” este persoana care redescoperă Dharma și atinge luminarea.

Singurul care a reușit acest lucru a fost prințul indian Siddhartha Gautama. Ulterior, el a primit numele de Buddha Shakyamuni.

Iată 10 principii de viață din Buddha, care vă vor face viața mai luminoasă:

1. Gândurile se materializează.

Gândurile noastre ne creează realitatea. Gândurile negative provoacă nenorocire, boală, durere. Pe când persoanele pozitive, care au mereu intenții bune atrag fericirea și harul în viața lor.

Completați-vă creierul cu gândurile „corecte”, pozitive, încurajatoare. Dacă gândiți greșit, veți deveni o victimă a răului, care vă va distruge în cele din urmă. Luați aminte: noi suntem vinovați de toate problemele pe care le avem.

2. Nu ascundeți supărarea.

Învățați-vă să iertați. Nu vă chinuiți sufletul cu gânduri deșarte, nu păstrați răul în sufletul vostru, deoarece vă distruge din interior. Iertarea eliberează, vindecă și ne oferă pace.

Lăsați să domnească dragostea în inima voastră, nu blestemul și furia… Acest lucru este foarte important în primul rând pentru voi înșivă. Iertați și veți fi iertat.

3. Acțiunile sunt cele care contează.

Se spune că vorbele sunt ieftine. Și este adevărat. Pentru a avansa, trebuie să acționăm. Ca să ne dezvoltăm trebuie să acționăm în fiecare zi.

Gloria este pentru toți, dar o vor cunoaște doar cei care sunt în continuă acțiune.

Buddha spunea:

„Nu cred în soarta care dă navală asupra oamenilor atunci când ei nu fac nimic, în schimb, cred în acea soartă care dă peste ei, atunci când ei acționează”.

4. Înaintați cu pași mici.

Dacă sunteți consecvent și răbdător, veți avea succes! Nimeni nu poate reuși într-o singură noapte: succesul vine la cei care sunt dispuși să înainteze cu pași mici și să continue să muncească.

5. Principala noastră victorie este să ne învingem pe noi înșine.

Buddha spunea: „Este mai bine să vă învingeți pe voi înșivă decât să câștigați mii de bătălii”. Cine vă va putea lua această victorie? Este doar a voastră.

Încercați să vă controlați gândurile. Cum? Luați aminte: gândurile sunt ca păsările. Nu le putem interzice pasărilor să zboare deasupra capului nostru, dar le putem opri atunci, când vor să-și facă cuibul pe capul nostru.

6. Fiți empatici.

Această abilitate este unică. Încercați să înțelegeți ceea ce simt cei din jur. Încercați să înțelegeți care sunt dorințele lor. Învățați să ascultați și să auziți.

Faceți tot posibilul pentru a înțelege punctul de vedere al celeilalte persoane. Când veți reuși să faceți acest lucru, vor dispărea toate problemele și nu veți mai dori să demonstrați nimic și nimănui. Este mai bine să fiți fericit decât să aveți mereu dreptate.

7. Fiți recunoscători.

Probabil că aveți foarte multe motive să fiți recunoscători pentru ceea ce aveți: nu sunteți chinuiți de foame și de sete, sunteți sănătoși, aveți un acoperiș deasupra capului și ați avut parte de o cină caldă. Unii o duc mult mai greu.

Nu toți au reușit să se trezească astăzi dimineață…

Fiți recunoscători, altfel veți pierde și ceea ce aveți.

8. Încercați să trăiți în armonie.

Armonia vine din interior. Să nu o cautați în exterior! Stabiliți-vă prioritățile, învățați-vă să determinați, care vă sunt adevăratele dorințe.

Nu veți putea găsi armonie nici dacă veți avea un nou loc de muncă, nici dacă vă veți transfera cu traiul în alt oraș. Armonia este pacea din sufletul nostru și nu depinde de bani sau de succes.

9. Călătoriți.

Toată viața noastră este o călătorie din trecut spre viitor. Călătoriile ne dezvoltă, ne dezvăluie diversitatea și frumusețea lumii din jurul nostru.

Iluminarea noastră apare în timpul călătoriilor. Bucurați-vă de fiecare călătorie și învățați să observați cele mai mici detalii.

10. Nu vă schimbați.

Știm cu toții cum trebuie să acționăm corect. De ce atunci ignorăm acest lucru? A ști și a face nu este același lucru. Faceți ceea ce vă șoptește intuiția voastră.

Care dintre aceste lecții vă pare mai utilă? De ce? Scrieți-ne în comentarii.