10 invenții din străinătate pe care ar fi bine să le utilizăm și noi

În timpul călătoriilor în străinătate observăm o mulțime de lucruri interesante și neobișnuite care ne-ar plăcea să fie și la noi.

Unele idei sunt pur și simplu minunate!

Să vedem în continuare câteva dintre acestea.

1. Trecere pentru pietoni.

În Singapore se observă o grijă aparte față de persoanele în etate. Pentru a traversa strada fără grabă, aceste persoane pot utiliza o cartelă specială care le va oferi 3-13 secunde suplimentare.

2. Cumpărături plăcute la supermarket.

Într-un magazin din Dubai clienții pot decide dacă doresc să comunice cu vânzătorii sau nu, alegând un coș de o anumită culoare: roșu dacă aveți nevoie de sfaturi, negru dacă nu aveți nevoie.

În unele supermarketuri din Europa este un alt truc interesant: pe fiecare coș este harta supermarketului pentru a vă putea orienta ușor prin el.

3. Parcare comodă.

Aceste linii desenate pe perete vă ajută să parcați perfect.

4. Schimb fără probleme.

Această zonă este pentru persoanele care cumpără de pe internet. Pentru a nu invita persoane străine acasă, vă puteți întâlni în asemenea zone iluminate și monitorizate de poliție.

5. Mâner original.

Atingerea mânerului ușii în locurile publice nu este prea plăcută. De aceea au fost inventate aceste mânere care se deschid cu piciorul.

6. Dispozitiv care reglează temperatura apei din duș.

Setați temperatura apei și bucurați-vă de un duș relaxant.

7. Modernizarea sistemului educațional.

Pentru o vizibilitate mai bună, în aceste săli de clasă s-au instalat oglinzi deasupra catedrei.

8. Evoluția distribuitoarelor automate.

În distribuitoarele automate putem cumpăra cu ușurință dulciuri sau băuturi. De ce să nu le facem universale și să vindem produse de prima necesitate?

9. Fântâni publice.

Fântânile cu apă potabilă sunt foarte comode, mai ales pe timp de caniculă.

10. Ocupat sau liber?

O soluție excelentă pentru toaletele publice. În multe țări se folosește de mult timp un asemenea sistem. Dacă lumina este roșie, atunci este ocupat, dacă este verde, este liber.