10 idei superbe cu ajutorul cărora habitaclul mașinii tale va fi mereu curat!

Oricât de mult ne-am strădui să menținem curățenia în interiorul mașinii, mai târziu sau mai devreme suntem nevoiți să facem din nou curățenie capitală. Pe piață există o mulțime de soluții pentru curățarea habitaclului, dar majoritatea conțin prea multe chimicale…

Iar soluțiile despre care vom vorbi în acest articol se pot găsi în orice gospodărie și sunt complet inofensive.

1. Oțet și bicarbonat de sodiu

Amestecați cele 2 componente astfel încât să obțineți o pastă pe care pur și simplu aplicați-o pe petele de murdărie și așteptați să se usuce, după care treceți o dată cu aspiratorul peste acele locuri. Atâta tot!

2. Curățăm sistemul de ventilare

O simplă perie de ras vă va ajuta să curățați locurile greu accesibile din automobil, inclusiv sistemul de ventilare.

3. Îngrijirea panoului de bord

În locul soluțiilor scumpe toxice, luați o cârpă și o picătură de ulei de măsline. E o soluție foarte comodă și eficientă.

4. Scăpăm de firele de păr ale animalelor de companie

Dacă obișnuiți să luați animalele de companie în mașină, probabil cunoașteți bine această problemă. Veți avea nevoie de apă și un burete. Stropiți scaunele cu ajutorul unei sticle cu pulverizator, apoi ștergeți suprafețele cu buretele.

5. Odorizant natural

Nu mai este nevoie să procurați odorizante! Amestecați bicarbonat de sodiu cu ulei esențial de aroma pe care v-o doriți. Apoi puneți amestecul într-un mic recipient cu gaură în partea superioară și găsiți-i un loc potrivit în mașină.

6. Ștergătoarele de parbriz

Dacă veți unge ștergătoarele de parbriz cu puțin alcool, ele nu vor mai înșira murdăria pe tot parbrizul.

7. Curățăm parbrizul

Stropiți parbrizul cu puțin oțet, apoi ștergeți-l cu un șervețel de hârtie.

8. Îngrijirea jantelor cromate

Amestecați apă și oțet în proporții egale și turnați amestecul într-o sticlă cu pulverizator. Aplicați soluția pe jante și ștergeți-le bine cu o cârpă. Ele vor străluci ca și cum ar fi noi!

9. Anvelope curate

Amestecați apă și bicarbonat de sodiu până la consistența de pastă și aplicați-o pe anvelope. Acestea vor arăta de parcă mașina e abia ieșită din salon!

10. Mașină curată

Nu vreți să mergeți la spălătorie auto? Faceți o soluție de săpun făcut din uleiuri vegetale. Curățenia e garantată!