10 idei neobișnuite de utilizare a plasturelui în gospodărie și viața de zi cu zi

Cu siguranță fiecare dintre noi a folosit cel puțin o dată plasturele medicinal pentru a fixa o compresă pe bătături sau pe răni. Însă acesta poate fi utilizat și în alte scopuri. Cei mai inventivi au lărgit modul de utilizare a acestui accesoriu medicinal. Un mic apropo, plasturele a fost inventat în 1845 de către Earl Dixon.

Astăzi, vă prezentăm 10 idei neobișnuite de utilizare a plasturelui!

1. „Bandă adezivă” pentru cabluri

Cu ajutorul plasturelui puteți izola cablurile. Spre deosebire de scotch care nu este foarte rezistent, plasturele este mai puternic și mai elastic.

2. Prize sigure

Este un lucru bine știut, copiii sunt atrași de prize. O ocupație foarte plăcută pentru ei este să introducă diferite obiecte în priză. Este foarte periculos și nu știți cum să-i protejați. Soluția este plasturele. Lipiți cât mai bine priza și veți fi liniștiți.

3. Îndepărtarea așchiei

Dacă vârful așchiei este deasupra pielii, încercați să o îndepărtați cu ajutorul plasturelui. Lipiți o bucată de plasture pe locul afectat și trageți repede în direcția de ieșire a așchiei. Aceasta trebuie să rămână pe partea lipicioasă a plasturelui.

4. Manichiură franțuzească

Manichiura franțuzească este una dintre cele mai simple moduri de a avea unghii îngrijite și elegante. Dacă nu aveți un lipici special pentru french, atunci tăiați niște fâșii de plasture sau bandă adezivă.

5. Scamele de pe haine

Fiecare dintre noi are role cu lipici pentru curățarea hainelor. Dacă se întâmplă că acestea s-au epuizat, atunci folosiți partea lipicioasă a plasturelui medicinal. Acesta va îndepărta foarte eficient orice scamă de pe haină. Scotch-ul, de asemenea, poate fi utilizat în asemenea situații.

6. Tălpi lunecoase

Dacă talpa încălțămintei de iarnă este lunecoasă, atunci folosiți acest truc simplu. Lipiți plasture pe talpă pentru a merge mai ușor pe zăpadă sau pe gheață. Nu veți mai aluneca cu riscul de a cădea. Nu uitați să spălați și să uscați bine talpa înainte de a lipi plasturele. De asemenea, dacă talpa vă permite, puteți bate niște cuie în ea. Cu o astfel de talpă sigur nu veți luneca.

7. Capcană pentru insecte

Din plasture poate fi confecționată o capcană pentru insecte care va fi foarte eficientă și ecologică. Tăiați o fâșie de plasture mai lat, presărați pe partea adezivă zahăr și agățați-l într-un loc potrivit. Capcana pentru insecte este gata!

8. Fără zgârieturi!

Dacă ați renovat apartamentul și ați montat un parchet scump, atunci orice zgârietură vă „doare”. Pentru a evita zgârieturile făcute de scaune, lipiți pe fiecare dintre picioarele scaunelor sau ale mesei câte o bucată de plasture.

9. Ușa „tăcută”

Dacă ușa se lovește puternic și face zgomot când este închisă, plasturele vă vine în ajutor. Lipiți mai multe bucăți de plasture pe tocul ușii și savurați liniștea.

10. Cuțit pentru picnic

Atunci când mergem la un picnic cuțitul este un strict necesar – de la tăiatul mezelurilor până la tăiatul crengilor. Dacă mânerul cuțitului este lunecos, atunci există riscul să vă răniți. Pentru a preveni acest lucru, înfășurați mânerul cuțitului cu plasture. Dacă v-ați rănit, atunci folosiți plasturele conform scopului de bază.