10 idei pentru amenajarea unui balcon cu o suprafață mică

Odată cu venirea sezonului cald ne dorim cu toții să petrecem mai mult timp în aer liber. Și dacă micile călătorii la munte sau la mare sunt pentru majoritatea un lux, atunci există alternativa de a petrece timpul la propriul balcon, care este o plăcere accesibilă practic tuturor.

Balconul este un loc foarte important în orice locuință, iar amenajarea acestuia trebuie tratată cu aceeași atenție ca și în cazul dormitorului sau bucătăriei, adică trebuie să alegem un stil potrivit și cromatica decorului, precum și să definim funcționalitatea sa.

Alvhem

Organizați un loc de lectură și însingurare

Chiar și cel mai mic balcon poate fi amenajat cu un fotoliu sau un scaun comod în care să poți servi o ceașcă de cafea sau să citești o carte sau revistă.

A Beach Cottage

Lisa Borgnes Giramonti

Folosiți decorații din materiale naturale

Balconul e acel loc din locuință care e maxim apropiat de condițiile naturale. Astăzi piața oferă o gamă largă de materiale naturale cu care puteți amenaja balconul: lemn, plută, piatră, bambus etc.

Engineer Your Space

Alvhem

Folosiți mobilier pliabil

Aceasta e o soluție ideală pentru încăperi mici, balconul nefiind o excepție. Veți economisi mult spațiu, pe care îl veți valorifica la maxim atunci când va fi nevoie.

Artilleriet

Fast

Pottery Barn

Creați o grădină verticală

O altă soluție excelentă pentru balcoane cu suprafață mică. Peretele balconului dvs. se poate transforma elegant într-o parcelă unde să creșteți plantele preferate.

Giardango

Perlite Italiana

Pottery Barn

Creșteți plante comestibile

Balconul e un loc ideal nu doar pentru creșterea florilor și plantelor de cameră. Aici puteți crește cu succes salate, pătrunjel, mărar, ardei etc.

Giardango

Offecct

Transformați balconul într-o zonă de tip lounge

Pentru a crea o atmosferă superbă de relaxare, amenajați la balcon, chiar pe pardoseală, o saltea cu multe perne. Acesta va fi un loc de odihnă extraordinar chiar dacă veți avea mulți musafiri.

Rikki Snyder

DEKA Home & Patio

Folosiți textile de culori țipătoare

Pentru a înnoi substanțial aspectul balconului nu e necesar să îi faceți o renovare capitală, e suficient să includeți în decorul său tot felul de obiecte de culori țipătoare: perne, covoraș, plapumă etc.

Pottery Barn

Alex Amend Photography

Faceți rost de un bio-cămin portabil

Aceste cămine nu au nevoie de coșuri de fum, de aceea ar putea deveni un obiect de decor superb pentru un balcon deschis. În plus el vă va permite să savurați timpul petrecut aici aproape pe tot parcursul anului.

Falper

EcoSmart Fire

Valorificați balustrada la maxim

Balustrada este marele avantaj al balcoanelor de tip deschis. O puteți folosi ca suport pentru ghivece, polițe sau alte obiecte de decor.

Michael Hilgers

Michael Hilgers

Alvhem

Decorați balconul cu o oglindă

Oglinzile sunt un truc extraordinar pentru a mări vizual spațiul, iar asta e o problemă foarte actuală în cazul balcoanelor. În plus oglinda poate deveni un obiect de decor foarte interesant și original pentru balconul dvs.

Pottery Barn

Primăvara este o perioadă perfectă pentru înnoire și idei proaspete, de aceea nu ignorați balconul atunci când faceți următorul plan de reamenajare a locuinței.

black+blum