Mulți dintre noi spălăm rufele o dată pe săptămână. La momentul actual acest proces pare atât de simplu încât poate fi comparat cu prepararea cafelei: punem cafeaua solubilă (hainele), turnăm zahar (detergent) și amestecăm (apăsăm pe buton și mașina funcționează). Doar ca de cele mai multe ori obținem o băutură fără gust. La fel se întâmplă și în cazul spălării. Pentru a păstra forma hainelor, a scăpa de pete și a avea lenjerie curată sunt necesare mai multe chestii pe lângă alegerea programului potrivit.
Echipa noastră a pregăti o listă cu cele mai frecvente 10 greșeli pe care le comitem în timpul spălării, pe care e bine să le evităm ca să nu deteriorăm hainele și mașina de spălat.
1. Pauzele dintre spălări
Este mai eficient să încărcați mașina din nou, să nu o lăsați să se odihnească după prima spălare, dacă mai aveți de spălat și altceva. Acest lucru permite utilizarea căldurii din ciclul anterior și, în acest fel, veți reduce consumul de energie electrică.
2. Nu folosiți soluții anticalcar
Doar detergent și atât? Nu este suficient! Apa dură este cauza principală a formării depunerilor în mașina de spălat. Dacă nu doriți ca ea să se defecteze după câțiva ani, curățați-o periodic cu oțet.
Scoateți hainele din mașina de spălat. Turnați oțet de 9% în compartimentul pentru detergent și setați-o la cel mai lung ciclu de spălare. Când se va încheia , porniți „spălarea rapidă” pentru a o curăța de oțet și calcar.
3. Trebuie de încheiat fermoarele sau nu?
Fermoarele trebuie încheiate înainte de spălare pentru a nu deteriora alte haine. Dar nasturii trebuie să fie încheiați pentru că se pot desprinde și firele de ață cu care sunt cusuți se deteriorează rapid.
4. Frecați petele.
Înainte de a pune hainele în mașină încercăm mai întâi să îndepărtam petele vechi, insistând asupra lor. Dacă nu doriți să apară o gaură în locul petei, atunci va fi mai bine să nu frecați. Luați mai bine o bucată de stofă albă, turnați pe ea un pic de soluție pentru curățat petele și înmuiați pata până se va forma spumă.
5. Unde a dispărut cealaltă șosetă!
Ați pierdut vreo șosetă? Acum vă vom dezvălui un secret. Dacă mașina este încărcată prea tare, acestea sunt presate pe margine și nimeresc în spațiul dintre garnitura de cauciuc și cuvă. Pentru a preveni acest lucru legați-le împreună sau utilizați un sac special pentru spălarea obiectelor mici. Urmăriți în acest video cum are loc acest lucru.
6. Nu spălați corect costumele de baie
Costumele de baie și alte articole din elastan și spandex trebuie să fie spălate doar cu mâna și în apă rece.
7. Prea mult detergent
Chiar dacă hainele sunt foarte murdare nu este nevoie să turnați mai mult detergent deoarece și o cantitate mică va curăța. Dacă veți pune mult detergent, se va forma prea multă care împiedică la spălarea calitativă a hainelor.
8. Nu utilizați mingile de tenis pentru spălare
Dacă doriți să vă spălați geaca cu puf, apoi puneți în cuvă două mingi de tenis; acestea au puterea surprinzătoare să „aereze” puful și să refacă volumul.
9. Nu utilizați un sac pentru spălarea obiectelor mici
În străinătate se folosesc destul de frecvent astfel de saci. Sunt foarte buni pentru spălarea sutienelor, lenjeriei, șosetelor și ciorapilor deoarece acestea nu se deformează și nu se agață de alte haine.
10. Nu curățați mașina
Nu uitați să curățați compartimentul detașabil pentru detergenți și balsam, deoarece sub el se acumulează detergenți. După spălare nu închideți ușa, dar lăsați mașina să se usuce și să se aerisească.
Aceste trucuri simple vă vor ajuta să vă păstrați hainele și mașina de spălat într-o stare perfectă. Astfel veți economisi bani, apă și energie. Salvați aceste sfaturi utile și nu uitați să distribuiți acest articol ca să-l citească și prietenii Dumneavoastră!