10 greșeli din a căror cauză veți avea un aspect neîngrijit

Înainte de a ieși din casă trebuie să ne uităm atent în oglindă pentru a ne evalua look-ul deoarece unele detalii aparent neînsemnate ne-ar putea strica întreaga impresie.

Iată care sunt greșelile pe care ar fi bine să le evităm pentru a avea un look impecabil.

Manichiura neglijentă.

Pe lângă folosirea cremelor hidratante trebuie să avem mare grijă de cuticule, de forma unghiilor și, bineînțeles, de ojă.

Cute la subraț.

De obicei nu acordăm atenție modului în care arată această zonă, dar anume aici se pot forma pliuri destul de inestetice (cauza ar putea fi un sutien prea mic).

Încălțăminte de mărime greșită.

Sandalele alese necorespunzător pot nu doar să ne strice imaginea, ci și să ne provoace durere și disconfort. Dacă sunt mici, degetele de la picioare sunt strânse și ies în afară. Se recomandă să rămână puțin spațiu între vârful celui mai lung deget de la picior și marginea din față a pantofului. Nici călcâiul nu trebuie să treacă de talpă. De asemenea ar trebui să acordați atenție și lățimii – piciorul nu trebuie să fie mai lat decât talpa.

Părul care iese de sub agrafă. 

Un accesoriu controversat este agrafa. Pe lângă faptul că se combină destul de greu cu alte accesorii, nu arată prea bine când părul iese de sub agrafă.

Piele arsă și linii de bronzare.

Nu este un secret pentru nimeni că un bronz perfect și uniform poate fi obținut doar pe plajă. Dar ne putem bronza în timpul unei plimbări în parc, atunci când practicăm ciclismul, grădinăritul și alte activități în aer liber. Desigur, acest lucru este destul de natural, da aceste urme ne pot strica imaginea, mai ales dacă dorim să îmbrăcăm o rochie sau un top cu spatele deschis sau bretele subțiri. Se mai întâmpla ca pe față să rămână urme de bronz – în zona care nu era acoperita de ochelarii de soare. În această situație puteți încerca să uniformizați nuanța pielii folosind produse speciale.

Urme de transpirație pe haine.

Petele de transpirație pot strica chiar și cea mai frumoasă ținută. Nimeni nu este imun de la aceste situații, dar există câteva recomandări: să purtați haine din țesături naturale respirabile, cum ar fi in și bumbac, precum și să alegeți culori precum negru, bleumarin sau alb deoarece petele vor fi mai puțin vizibile pe ele.

Urme de antiperspirant pe hainele închise la culoare.

Din păcate antiperspirantul poate lăsa uneori pete pe haine. Pentru a nu ajunge într-o astfel de situație este mai bine să aplicați antiperspirant nu înainte de a ieși din casă, ci mai devreme pentru a avea timp să se usuce. Dacă aveți puțin timp, puteți folosi un uscător de păr.

Ruj roșu care se împrăștie pe buze.

Rujul roșu atrage întotdeauna atenția. Acesta ne ajută la crearea unui accent luminos, dar poate și strica întreaga imagine. Înainte de a aplica rujul pe buze trebuie să vă asigurați că acestea sunt suficient de hidratate deoarece, în caz contrar, culoarea va fi neuniformă. De asemenea, înainte de machiaj, este mai bine să exfoliați pielea buzelor și să folosiți un balsam hrănitor, iar apoi să aplicați corector.

Geantă cu mânere roase.

Chiar și pielea de calitate își pierde culoarea și strălucirea originale, iar pe suprafața ei se formează zgârieturi. Dacă putem neglija o zgârietură sau o pată pe partea din față a genții, nu putem ignora în niciun caz mânerele roase deoarece atrag imediat atenția. Produsele din piele trebuie îngrijite corespunzător, astfel încât să reziste mai mult și să fie schimbate la timp.

Lenjerie la vedere.

Lenjeria la vedere ne face aspectul neglijent. De aceea este foarte important să alegeți lenjeria potrivită: un sutien cu bretele încrucișate pe spate sau chiar fără bretele.