Bijuteriile ne ajută să strălucim la propriu și la figurat. Dar, purtându-le greșit, putem obține efectul opus.
Iată greșelile care ne împiedică să strălucim din plin.
Atunci când alegeți o bijuterie nu țineți cont de înălțimea Dumneavoastră.
Femeile care au o înălțime mai mică de 162 cm ar trebui să evite bijuteriile lungi și masive deoarece vor face vizual silueta mai grea. Astfel de bijuterii sunt perfecte pentru femeile cu o înălțime de 170 cm sau mai mult.
Femeile care au înălțimea de 162 până la 170 cm pot purta orice tip de bijuterie.
Inele mari pe degetele scurte și inele subțiri pe cele lungi.
Inelele late și cele cu pietre masive nu sunt potrivite pentru femeile cu mâini mici deoarece degetele par mai scurte.
Regula funcționează și invers. Femeilor cu degete lungi li se recomandă să evite inelele subțiri cu pietricele mici, deoarece vor alungi mâna și mai mult.
Combinați inele cu ceasuri.
Multe femei preferă să poarte mai multe inele împreună. Această preferință nu contravine regulilor de stil, dar principalul lucru este să păstrați un echilibru. Puneți un inel masiv cu o piatră pe o mână și 3-4 inele discrete pe cealaltă.
Dar nu se recomandă să combinați bijuteriile de pe degete cu ceasuri și brățări late deoarece imaginea va fi semnificativ supraîncărcată.
Nu combinați încălțămintea cu bijuteriile.
Pantofii cu toc, precum bijuteriile, completează perfect o ținută elegantă. Dar, potrivit bijutierului Mark Schneider, multe femei nu știu cum să le combine și își distrug imaginea.
Mark Schneider susține că principalul criteriu pentru „compatibilitatea” pantofilor și accesoriilor este strălucirea. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să purtați doar pantofi din piele lăcuită. Atunci când alegeți o pereche de încălțăminte ar trebui să fiți atente la detaliile care s-ar combina cu bijuteriile pe care le aveți.
De exemplu pantofii pot avea o curea cu cataramă metalică galbenă care să se potrivească cu lănțișorul de aur, sau un element argintiu care va fi în tandem cu o anumită bijuterie.
Nu țineți cont de echilibru atunci când combinați bijuterii din aur și argint.
Cu câteva decenii în urmă era un tabu să porți bijuterii din aur și argint în același timp. Acum a devenit o tendință. Dar, pentru aceasta, trebuie să cunoaștem principiul unei astfel de combinații, metalele trebuie echilibrate.
Nu se recomandă să purtați trei brățări de aur și una de argint pe aceeași mână. Încercați să le alternați și rezultatul va fi perfect.
Ochelari și cercei cu șurub.
Multe femei consideră că asocierea ochelarilor cu cercei atârnați va supraîncărca aspectul. Dar nu este adevărat. Acest tip de accesorii creează echilibrul potrivit, deoarece se concentrează pe partea inferioară a feței, în timp ce ochelarii pe partea de sus.
Dar cerceii cu șurub nu sunt prietenoși cu ochelarii deoarece accentul este pus pe urechi și pe ochi.
Atunci când alegeți cerceii cu pietre nu țineți cont de culoarea rujului.
Când alegem cerceii este important să ne uităm la culoarea rujului care trebuie să fie complementară. De exemplu turcoazul se combină cu o nuanță roz.
În plus culoarea pietrei de pe cercei se poate combina cu cea a rujului sau poate fi puțin mai deschisă sau mai închisă.
Cerceii lungi în combinație cu batistă la gât.
Batista în sine este un accesoriu de accent, așa că ar fi o greșeală gravă să o combinați cu cercei și alte bijuterii care atrag atenția. În plus, cerceii lungi se pot agăța de țesătura de mătase și o pot deteriora.
Look de seară sofisticat și accesoriu spectaculos.
Multe femei comit această greșeală. Însă experții ne sugerează că diamantele strălucesc mai tare atunci când sunt combinate cu haine simple cum ar fi, de exemplu, o rochie neagră.
Punem prea devreme bijuteriile cu perle.
Bijuteriile cu perle, spre deosebire de oricare altele, ar trebui puse ultimele. Chiar înainte de a ieși din casă, când machiajul este gata și părul este deja aranja deoarece riscăm să le deteriorăm. Cea mai mică picătură de apă care nimerește în spațiul dintre perle are un efect dăunător asupra acestora.