10 greșeli de machiaj care vă fac să arătați mai în vârstă

Menirea machiajului este să accentueze frumusețea femeii! Dar de multe ori se întâmplă ca produsele cosmetice să aibă un efect opus… O mulțime de femei fac greșeli de machiaj fără măcar să-și dea seama despre asta. Iată 10 dintre cele mai importante greșeli pe care trebuie să le evitați cu orice preț dacă nu doriți să arătați mai în vârstă decât sunteți de fapt.

1. Fardul

blogspot.com

Fără îndoială fardul poate schimba mult aspectul feței, de aceea trebuie să fie foarte atentă. Fardul de nuanțe mai închise vă face să păreți mai în vârstă. Recomandarea noastră este să renunțați la culorile închise și la cele mat.

2. Umbre maro

Asta e una din cele mai răspândite greșeli. Umbrele maro fac privirea mai expresivă, dar ele au și un efect secundar: genele par mai obosite și, deci, mai îmbătrânite.

3. Conturul pentru ochi

Conturarea pleoapei inferioare face ca ochiul să pară vizual mai ascuțit. Aceasta e una din cele mai mari greșeli de machiaj. Dacă doriți să creați impresia unor gene dense, treceți cu conturul pe distanța dintre firele genelor.

4. Rimel

scoopwhoop.com

Rimelul aplicat pe genele inferioare creează o privire mai expresivă, dar totodată accentuează și ridurile din jurul ochilor.

5. Eyeliner

Eyelinerul negru este mult mai greu de combinat cu culoarea originală a pielii în comparație cu alte nuanțe de eyeliner. Culorile albastru, maro, verde sau violet arată mult mai firesc.

6. Conturul clar

Dacă vi se pare că un contur clar pe pleoapa superioară vă creează o privire îndrăzneață, vă înșelați. Atunci când linia conturul este mai diluată, privirea capătă un aspect mai natural și firesc.

7. Rujul

Conturul pentru buze subliniază forma lor și fixează mai bine rujul. Dar dacă nuanța acestuia diferă mult de cea a rujului, atunci nu numai că veți arăta mai îmbătrânită, ci chiar s-ar putea să aveți un aspect vulgar.

8. Bază pentru machiaj

Abundența de bază pentru machiaj nu numai că nu ascunde defectele pielii, ci are un efect exact invers, făcându-vă să arătați mai îmbătrânită.

9. Fondul de ten

scoopwhoop.com

O culoare nepotrivită a fondului de ten adaugă până la 10 ani la vârsta dvs. reală. Trebuie să găsiți un fond de ten care se potrivește perfect nuanței pielii voastre.

10. Pudra

Excesul de pudră aplicată pe piele nu numai că poate lipsi pielea de umiditatea necesară, ci are și efect de îmbătrânire. Specialiștii recomandă aplicarea unui strat subțire de pudră doar pe bărbie și nas.

Fața unei femei spune multe despre ea! Nu comiteți greșelile pe care vi le-am spus și atunci veți arăta mereu impecabil.